SAO PAULO - Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Cardozo, ülkedeki cezaevlerinin Ortaçağ döneminden kaldığına vurgu yaparak, "Oralarda yıllarımı geçirmektense ölmeyi tercih ederim" ifadesini kullandı. 

Cardozo, cezaevlerinin insan hakları ihlallerine ve işkencelere en çok sahne olan yerlerin başında geldiğini ve şartlarının acilen iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

500 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAPİSTE 
195 milyon nüfuslu Brezilya'da, 500 binden fazla kişinin hapishanelerde olduğunu söyleyen Bakan Cardozo, 2014 yılı sonunda, cezaevlerinde bu yoğunluğu azaltmak için, 500 milyon Dolara mal olacak yeni bir yapılanmaya gidileceğini belirtti. 

Ülkenin en büyük 2. şehri olan Sao Paulo'da, son günlerde uyuşturucu çetelerinin hücrelerine yapılan baskınlarda 140'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. 

Ulusal Adalet Konseyi, 2010-2011 yılları arasında, hapishanedekilerin yüzde 45'inin davasının henüz görülmeye başlanmadığını ve 21 binden fazla kişinin de cezalarını çekmiş olmalarına rağmen hala cezaevlerinde tutulduğunu açıklamıştı. 


AA