Heard'ün avukatları ayrıca temyiz başvurularında davanın hakimi Penney Azcarate'nin aile içi şiddet iddialarına yönelik bazı kanıtları kabul etmeyerek hata yaptığı düşüncesinde.

68 sayfalık temyiz başvurusunda avukatlar çok sayıda yasal itirazda bulunarak, hakimin, terapistlerin istismar iddialarını belgelediğini söylediği eş zamanlı notlar da dahil olmak üzere bazı kanıtları hariç tutma kararına itiraz etti. Davanın bozulması ve yeni bir yargılama sürecinin başlatılması talep ediliyor.

Davanın Virginia'da görülmesinin Heard'ün canlı tanık çağırmasını zorlaştırdığını belirten avukatları, duruşmaların her iki tarafın da ikamet ettiği Kaliforniya'da görülmesi gerektiğini savunuyor.

Heard'ün temyiz başvurusunda ayrıca Yargıç Penney Azcarate'nin, İngiltere'deki ayrı bir davada bir yargıcın Depp'in Heard'e defalarca saldırdığına dair kanıt olduğuna karar vermesinin ardından hakaret davasının devam etmesine izin verme kararına da itiraz edildi. 

Depp, İngiliz tabloid gazetesi The Sun'ın kendisine "eş döven" manşeti üzerine açtığı hakaret davasını kaybetmişti.

İngiltere'deki davada sunulan ve Heard'ün avukatlarının Virginia'daki jüri üyelerinden haksız yere saklandığını iddia ettikleri kanıtlar arasında 2015'te bir psikolog tarafından tutulan ve Heard'ün Depp'in "kendisini ittiğini" söylediği bir kavgaya ilişkin kayıtlar ve bir hemşireye fiziksel şiddet uygulandığına dair raporlar da yer alıyordu.

Yargıç Azcarate bu delilleri "kulaktan dolma" olduğu gerekçesiyle reddetti.

New York Times gazetesine göre Johnny Depp tarafı da Heard'ün kazandığı davalardan birine itiraz edeceklerini ve temyize gideceklerini açıkladı. 

Her iki temyiz başvurusu yeni bir yargıçlar heyeti tarafından görüşülecek. Başvuruların kabul görmesi durumunda her iki taraf da Virginia Yüksek Mahkemesi'nde yeniden savunma yapabilecek.