Avrupa Parlamentosu'nun (AP) tanınmış üyelerinden Graham Watson, Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgularken "Anayasa tartışmalarında tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir uzlaşıya varılması çok önemli" şeklinde konuştu.

Liberal grup üyesi İngiliz Watson, ABHaber'e Türkiye'deki anayasa değişikliği ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek "Türkiye'nin daha çağdaş daha Avrupai bir ülke olması için Anayasa değişikliği şart" ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliği çalışmalarının siyasi çıkar gözetmeden tüm ilgili taraflarca bir şekilde kabul edibilecek bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade eden Watson, "Burada önemli olan, toplumun tüm katmanlarının katıldığı bir sivil anayasa yapılması" dedi.

Anayasa'da değişiklik yapılmasının Türkiye'nin önünü daha da açacağı inancını ifade eden Watson, "Reformlarda momentum çok önemli. Momentumu kaybettiğinizde reform süreci aksıyor. Sonuçta Anayasa tartışmalarında tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir uzlaşıya varılması çok önemli" görüşünü dile getirdi. (ANKA)
(CN/ORH)