ABD'nin Arkansas eyaletinde ilginç bir olay yaşandı. 16 yaşındaki Lane, Facebook hesabını çaldığını ileri sürerek annesini mahkemeye verdi.

Anne ve babasının boşanmasının ardından büyük annesiyle birlikte yaşamını sürdüren Lane, annesinin evinde kaldığı gün Facebook şifresinin annesi tarafından çalındığını öne sürerek mahkemeye başvurdu. Facebook hesabı açıkken bilgisayarını kapatmayı unuttuğunu ve o sırada annesinin şifresini değiştirerek Facebook profiline kayıtlı e-mail hesabını kendi e-mail adresiyle değiştirdiğini söyleyen Lane, kendi profili altından atılan bazı yorumların kendisine ait olmadığını görünce olayı fark ettiğini dile getirdi.

Olayın ardından Lane'in annesi Denis ise abartılacak bir durumun bulunmadığını, çocuğunun yatak odasına giren her ebeveyn gibi Facebook hesabına da girebilmeye hakkı olduğunu savundu. Anne, Facebook'ta Lane'in profiline bakarken onun bir otomobille saatte 150 km/saat hız yaptığını yorumlarından okuduğunu ve olayı araştırmak için hesabına girdiğini belirtti.

Eyalet mahkemesi ise şimdilik bu olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
(Vatan)