Basında "Ventas yamyamı" olarak adlandırılan 26 yaşındaki Alberto S.G.'nin suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Uyuşturucu bağımlısı olan Alberto'ya daha önce kişilik bozukluğu teşhisi konulmuştu.

'Annesini boğarak öldürdü, 15 gün boyunca cesedini yedi'

Savcı, 2019'da şüphelinin birlikte yaşadığı 66 yaşındaki annesiyle tartıştıktan sonra, onu boğarak öldürdüğünü, ardından cesedi ortadan kaldırmak için parçaladığını ifade etti.

Ayrıca savcının iddianamesinde, "Cesedi parçalara ayıran sanık, 15 gün boyunca cesedin kalıntılarıyla beslendi ve diğer parçalarını buzdolabında birkaç plastik kapta sakladı" ifadeleri yer aldı.

Önce cesedi yediğini itiraf etti, sonra hatırlamadığını söyledi

İhbar üzerine apartmana gelen polis, dairede kurbanın ceset parçalarıyla karşılaştı. Şüpheli Şubat 2019'de tutuklu yargılanmak için ceza evine götürüldü.

İspanyol basınında Alberto'nun tutuklanmasından sonra yayınlanan haberlerde, zanlının annesinin cesedinin parçalarını bazen yediğini, bazen de köpeğine verdiğini itiraf ettiği belirtilmişti.

Fakat, şüpheli hakim karşısında ifadesini değiştirdi, annesini yediğini "hatırlamadığını" iddia etti.

İspanyol basını, Alberto'nun annesine daha önceden şiddet uyguladığı için poliste kaydının olduğunu, cinayet sırasında da uzaklaştırma kararını ihlal ettiğini yazmıştı.