VANCOUVER - Kanada Vancouver'da bir restaurant sahibi, gişe rekorlarını alt üst eden bilimkurgu filmi 'Avatar’ın yönetmeni James Cameron'a dava açmaya hazırlanıyor.

Restoran sahibi Emil Malak, Avatar’ın hikayesinin ve karakterlerinin, senaryosunu 1996'da yazdığı 'Tera Incognita' adlı filmle benzerlikler gösterdiğini iddia etti.

Malak, CBC Radyo'da katıldığı programda şunları söyledi: "2001 yılında Vancouver şehir merkezinde Bellagio Café’yi işletmeye başladım. O günlerde Cameron'ın yapımcısı olduğunu sonradan öğrendiğim 'Dark Angel' dizisi kafemin arazisinin yakınlarında çekiliyordu. Tırlarını sürekli kafemin önüne park ediyorlardı. Ben de şikayet için yapım şirketinin telefonunu aldım ve iletişime geçtim."

57 yaşındaki kafe sahibi daha sonra kafedeki işlerinin kötü gitmesi üzerine elindeki 'Terra Incognita' adlı filmin senaryosunu geliştirmesi için daha önce iletişime geçtiği yapım şirketine yolladığını ve şirketin de Cameron'ın yapım şirketi olduğunu söyledi.

Malak ayrıca Cameron’ın senaryoyu tamamen çaldığını iddia etmediğini sadece kendi hikayesindeki bazı fikirleri açıkça kullandığını belirtti.

'NAVİ'LER İKİ HİKAYEDE DE VAR'
Malak’ın avukatı Suzan El-Khatib ise yaptığı açıklamada, iki hikayede de insanların değerli madenler için başka bir gezegeni istila ettiğini vurguladı. Özellikle Navi'lerin kutsal saydığı ağacın iki hikayenin de temelini oluşturduğuna dikkat çekti. Khatip, son olarak Navi halkının karakteristik özellikleri olan sarı göz, yassı burun ve saçların her iki hikayede de aynı olduğunu belirtti.

ntvmsnbc