Müslüman Kardeşler (İhvan) üyesi olduğu belirtilen hükümlüler, Kahire İstinaf Cezaevi’nde asılarak idam edildi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın en yüksek icra heyeti olarak bilinen Rehberlik Ofisi üyesi Muhammed Taha Vehdan’ın oğlu Ahmed Taha da idam edilenler arasında yer aldı. İdam edilen diğer isimler şöyle: “Ebul Kasım Ahmed, Ahmed Cemal Hicazi, Mahmud el-Ahmedi, Ebu Bekr es-Seyyid, Abdurrahman Süleyman, Ahmed Muhammed, Ahmed Mahrus Seyyid ve İslam Muhammed.” İhvan’dan yapılan açıklamada idamların infazı kınanırken, “Masumların kanının dökülmesinden ve ülkenin içinde bulunduğu her alanda yaşanan kötü gidişattan Mısır makamları sorumludur” ifadesi yer aldı

Uluslararası Af Örgütü, önceki gün idam kararlarının durdurulmasını istemişti. Açıklamada duruşma sırasında bazı sanıkların “suçu itiraf etmeleri için işkenceye maruz bırakıldıklarına” ilişkin ifadeleri aktarılmıştı.

SİSİ’DEN İLK YORUM

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, idamlara ilişkin değerlendirmesinde, “Hiç kimse, yargının işleyişine ve bağımsızlığına müdahale edemez” ifadesini kullandı. Sisi, hukukun üstünlüğünün yönetimin temeli olması nedeniyle ülkesinin yargı kurumlarının yanında olduğununu ifade etti.