Belçika’da mültecilere yardım eden aktivistlerin davası bugün başladı.

Belçika’da mültecilere yardım eden aktivistlerin insan kaçakçılığı ve suç örgütüne üye olmaktan yargılandığı dava bugün başkent Brüksel’de başladı.

Sabahın erken saatlerinde Brüksel Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi duruşma salonuna gelen aktivistlere destek ve sevgi gösterisinde bulundu. Aktivistlerin adeta birer kahraman gibi karşılandığı bu destek gösterisinde, aktivistlerin duygulandıkları dikkatleri çekti. Eylemciler, mültecilere yardım edenlerin suçlanmasını kınadı ve aktivistlerin serbest kalıp adaletin yerine gelmesi gerektiği çağrısında bulundu. Eylemciler, 3 gün sürmesi beklenen davanın peşinde olduklarını ifade etti.

"Mültecileri ve onlara yardım edenleri yargılamak Belçika’yı daha güçlü bir devlet haline getirmeyecek"

Yargılanacak aktivistler arasında bulunan gazeteci Anouk Van Gestel, Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamalarda, mültecilere yardım edenlerin yargılanmasının Belçika’yı daha güçlü bir devlet haline getirmeyeceğine dikkatleri çekti. Öte yandan para karşılığı mültecilere yardımda bulunmadığını ifade eden Van Gestel, yasadışı hiçbir şeyin yapılmadığını savundu.