ERİVAN (ANKA) – Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “100 bin Ermeni’yi gönderebiliriz” yönündeki sözleri için “kabul edilemez” dedi. Konunun Türkiye’de ciddi tartışmalara neden olduğunu belirten Nalbandyan, “Ermenistan ve diğer ülkelere şantaj yapmak yerine iki taraf arasında varılan anlaşmalar ve mutabakatları uygulamak için adım atılmalı” şeklinde konuştu.

News Armenia ajansına göre, Edward Nalbandyan, Ermenistan’ı ziyaret eden Slovak Dışişleri Bakanı Miroslav Laychek ile ortaklaşa düzenlenen bir brifingde, “Türk Başbakanının Türkiye’deki Ermenilerin sınır dışı edilmesine ilişkin açıklamaları kabul edilemez. Ermeni-Türk ilişkilerini teşvik etmiyor” dedi.

Konunun Türkiye’de ciddi tartışmalara neden olduğunu kaydeden Nalbandyan, “Birçok kişi, böyle bir açıklamanın nasıl yapılabildiğini anlamıyor” şeklinde konuştu.

Bu konuda bir Türk gazetesinde okuduğu makaleyi anlatan Nalbandyan, “Maalesef bu yöndeki açıklamalar ilk defa yapılmıyor ve çok olumsuz sonuçları yol açıyor” dedi.

-“TÜRKİYE’NİN DAHA GERÇEKÇİ BİR TUTUM TAKINACAĞINI UMUYORUM”-

Azeri medyasınca da yansıtılan açıklamalarda Nalbandyan, Türkiye’nin “daha gerçekçi bir tutum takınması” beklentisini dile getirirken, Türkiye’nin uluslararası toplumun söylediklerini dinleyeceğini umduğunu dile getirdi. Nalbandyan, dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinin iki ülke arasındaki yakınlaşmanın önkoşuluz ilerlemesi gerektiğini söylediğini kaydetti. Nalbandyan şöyle devam etti:

“Ermenistan ve diğer ülkelere şantaj yapmak yerine iki taraf arasında varılan anlaşmalar ve mutabakatları uygulamak için adım atılmalı. Bu, uygar dünyasında kullanılabilecek yöntem değil."