BBC Türkçe Servisi, "Erdoğan karikatürü 5 yıl yasak" başlıklı haberinde Başbakan Erdoğan'a hakaretten hüküm giyen İngiliz sanatçı için öngörülen hapis cezasının paraya çevrildiğini belirtti.

Dickinson'un 4 yıl önce yaptığı karikatürde, üzerinde "Bush'un köpeği olmayacağız" yazan bir köpeğin başının yerine, kolaj tekniğiyle Erdoğan'ınkini yerleştirildiğini belirten BBC, "Hakim, Dickinson'ın Başbakan Erdoğan'ın karikatürünü çizmesini de 5 yıl süreyle yasakladı" dedi.

BBC, uzun süredir Türkiye'de yaşayan ve "stuckism" akımının temsilcisi olan Dickinson'un üç buçuk yıl hapis istemiyle yargılandığını ve 2008'de beraat ettiğini ancak Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından Salı günü yeniden hakim karşısına çıktığını kaydetti. BBC şöyle devam etti:
"Dickinson'ın savunmasını gülerek dinleyen hakim, sanatçının hakaret suçunu işlediğine hükmetti. Ancak suçun öngördüğü hapis, para cezasına çevrildi. Hakim bu cezayı da, Dickinson'ın 5 yıl süreyle Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürünü çizmemesi şartına bağladı." (Anka)