Ermenistan'da Türkiye tartışmaları sürüyor. Ulusal Meclis Başkanı Abrahamyan, Erivan'da düzenlediği basın toplantısında Türk yetkililerin, "Ya kendilerine ya da varılan anlaşmalara saygı duymadıkları"nı öne sürdü. PanArmenian'a göre, Türklerin önce protokolleri imzalayıp bunun ardından belgelere aykırı açıklamalar yaptıklarını savunan Abrahamyan, Türklerin "ciddiye alınmayacağı"nı savundu.
 

"TBMM, protokolleri onaylayıncaya kadar adım atılmaz"

Protokollerin onaylanması konusunun, koalisyon ortaklarıyla görüştüklerini ve daha önce açıklanan pozisyona bağlı kalmaya karar verildiğini belirten Abrahamyan, "Ermenistan Parlamentosu, Türkiye onaylanıncaya kadar yeni bir adım atmayacak" dedi.

Bu arada, tanınmış Ermeni siyaset bilimcisi İskandaryan da protokollerin onaylanması konusunda TBMM'de bir "kriz" yaşandığını öne sürerek, "Protokollerin onaylanması tamamen dışlanamasa da bunun olasılığı çok küçüktür. Türkiye'deydim ve orada tüm politikacılar sürecin öldüğünü söylüyorlar" diye konuştu.

Ermenistan Devlet Radyosuna göre, İskandaryan, bir basın toplantısında Türklerin esasen söylemek istediklerinin, bu sürecin, Türkiye için bir kırmızı çizgi olan 24 Nisan'a kadar askıda kalacağı olduğunu anlattı.

Anka