ABD'de başkanlık seçimleriyle birlikte bazı eyaletlerde referandumlar da yapıldı. Maine ve Maryland eyaletleri, eşcinsel evliliğe referandumla onay veren ilk eyaletler oldu. Eşcinsel evlilik 5 eyalette kanunla ya da mahkeme kararıyla yasaldı. Washington eyaletinde de aynı konudaki referandumda oylar sayılıyor. Minnesota'daki seçmenler ise eşcinsel evliliğin eyalette yasaklanması için sandık başına gitti.
Bu arada Washington eyaletindeki referandumla esrar serbest bırakıldı. Buna göre 21 yaşından büyükler 28 grama kadar esrarı lisanslı üreticilerden alabilecek. Sürücülere ise alkolün yanında esrar kontrolü de yapılacak. Esrar satışının yüz milyonlarca dolar vergi geliri getireceği tahmin ediliyor. Colorado ve Oregeon eyaletlerinde de esrarın serbest bırakılması oylandı. Federal yasalara göre ise esrar kullanımı suç. Massachusetts ise tıbbi gerekçelerle esrarı serbest bırakan 17 eyalet arasına katıldı. Güney eyaletleri arasında ilk kez Arkansas'ta da konuyla ilgili oylama yapılıyor.

California'da ise idamın kaldırılması oylanıyor. Kabul edilmesi durumunda eyaletteki 720 idam mahkumunun cezaları müebbet hapse çevrilecek. ABD'nin 17 eyaletinde idam cezası kanunla kaldırılmıştı. Oregeon, referandumla 1964'te kaldırdığı idamı yeniden getirmişti.