İngiltere’deki İslami Şeriat Konseyi Başkanı ŞeyhMalana Ebu Sayid’in, evlilik içi tecavüzün suç kapsamına girmeyeceğine ilişkin fetvası, tartışmalara neden oldu.
İngiliz “The Samosa” adlı internet sitesine bir açıklama yapan Ebu Sayid, cinsel ilişkinin evliliğin bir parçası olduğunu söyleyerek, eşleri tarafından tecavüze uğradığını iddia eden kadınları yalancılıkla suçladı.

"POLİSE GİTMESİNLER"
Ebu Sayid daha sonra İngiliz The Independent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “İslamiyet’te, tecavüz zinadır. Bu yüzden eğer kadın, adamın karısıysa, buna tecavüz denilmez. Bu hoş bir durumolmasa da tecavüz değildir” dedi. Kocalarının tecavüzüne uğrayan kadınların hemen polise başvurmaması gerektiğini kaydeden Ebu Sayid sözlerini “Biz durumun gerçek olup olmadığını ortaya çıkarıncaya kadar polise başvurmamalılar. Kadınlar tecavüzün başlıca boşanma nedeni olduğunu öğrendikten sonra bu tür iddialarla polise gidiyor. Önce iddiaların gerçek olup olmadığına bakmak lazım” şeklinde sürdürdü.

"ŞERİAT, KANUNDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR"
İngiliz yasalarına göre, evlilikte tecavüz suç sayılıyor. Cheshire Bölgesi Emniyet Müdürlüğü Şefi Dave Whatton, bu fetvanın ardından, tecavüzün en çok evli çiftler
arasında görüldüğünü açıkladı. Whatton, “Şeriat kanunları İngiliz kanunlarından üstün değildir. Bu tür açıklamalar, tecavüze uğrayan kadınların şikâyette bulunması için verdiğimiz mücadelenin önüne geçmektedir” dedi. (Habertürk)