23 yaşındaki eski bir Boston College öğrencisi olan Inyoung You, 22 yaşındaki Alexander Urtula'nın intihar ederek ölmesinden iki buçuk yıl sonra perşembe günü, Massachusetts eyaletine bağlı Suffolk County'de savunmasını yaptı.

Savcılar, ilişkilerinin son iki ayında You'nun 47 bin kısa mesajda "kurbana defalarca kendini öldürmesi veya ölmesi gerektiğini söylediğini ve kurbanı özgür iradesinden mahrum eden bir taciz kampanyası yürüttüğünü" belirtti.

You, bir mesajda şöyle yazmıştı:

"Git kendini öldür."

Savcılara göre çift 18 ay boyunca birlikteydi ve bu süre zarfında You, Urtula'ya "fiziksel, sözlü ve psikolojik tacizde bulundu".

O dönemde Suffolk County Bölge Başsavcısı Rachael Rollins, Urtula'nın Boston College'dan mezun olduğu 20 Mayıs 2019 tarihinde, You'nun Boston'daki bir aktarma istasyonunun otoparkına kadar Urtula'yı takip ettiğini ve ölüme atlarken onu izlediğini söylemişti.

You'nun savcılarla anlaşma yaparak suçlamayla ilgili savunmasını vermesinin ardından, Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert Ullman, kadın hakkında iki buçuk yıl ertelenmiş hapis cezası ve 10 yıl denetimli serbestlik uygulanmasına karar verdi.

Denetimli serbestlik koşulları arasında zorunlu kamu hizmeti ve akıl sağlığı tedavisi bulunuyor.

Bu şartları ihlal ederse yargıç, You'yu hapse gönderebilir.

Ullman, davanın sosyal medya kullanan gençlere bir uyarı niteliğinde olması gerektiğini söyledi.

You mahkemeden ayrılmadan önce yargıç ona şunları söyledi:

"Sadece, hayatınızı Alexander'ın anısını onurlandıracak şekilde yaşamak için mümkün olan her türlü çabayı göstermenizi istiyorum."

Rollins, duruşmadan sonra bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Savunma avukatıyla yapılan bu anlaşma, Urtula ailesiyle yakın istişare içinde gerçekleştirildi."

"Bu, Urtula ailesinin mesuliyet ve nihayete erdirme arayışı ve bir oğul, erkek kardeş ve amca olan Alexander'ın mirasını koruma arzusuyla tutarlı. Ailesi, bunun Alexander'ın isteyeceği bir şey olduğuna inanıyor."

Rollins, şunları ekledi:

"Bugünkü savunma, onların kederlerinin bir bölümünü sonlandırmalarına ve umarım iyileşme yolundaki seyahatlerinin bir sonraki aşamasına geçmelerine olanak sağlar."

Dava, manşetlere çıkan ve HBO tarafından filme çekilen Michelle Carter vakasını acımasızca anımsatıyor.

Massachusettslı genç kadın, kısa mesaj ve telefon görüşmeleriyle erkek arkadaşı Conrad Roy'u 2014'te intihara teşvik ettiği gerekçesiyle, 2017'de taksirle ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulunarak 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. (Independent Türkçe)