Goldaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Goldaş Kuyumculuk ve iştiraklerinin yöneticilerinin, daha önce banka aleyhine maddi ve manevi tazminat davaları açtığı, ayrıca asılsız iftiralar nedeniyle de suç duyurusunda bulundukları anımsatıldı.

Açıklamada, Goldaş Kuyumculuk ve iştiraki Goldaş Kıymetli Madenler Ticareti A.Ş’nin, 5 yıl boyunca külçe altın ticareti yaptıkları, Fransa’nın en büyük ikinci bankası Societe Generale’in Goldaş ve yöneticilerine yönelik iftiraları nedeniyle telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğradıkları gerekçesiyle iflas talepli adi takip işlemlerine de başladığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Societe Generale ve Goldaş arasındaki kriz 2008 yılında bankanın aralarındaki ticari ihtilafı uzlaşarak çözmek yerine suç duyurusunda bulunması ve davalar açmasıyla patlak vermişti. Ancak Societe Generale’in tüm girişimleri sonuç vermemiş, yargı süreci Goldaş lehine sonuçlanmıştı. Goldaş ise bu süreçte yaptığı açıklamalarda, bankayı aralarındaki ticari anlaşmazlığı etik olmayan yollarla çözmeye çalışmakla suçlamıştı.”

Milliyet