Paris’te Hakan Uzan’ın Ürdün Kraliyet Ailesi’ne ait bir uçakla ülkeyi terk ettiği dedikodusu yayıldı ancak kaynaklar bu bilgiyi doğrulamadı. Güvenilir kaynaklara göre Uzan’ın diplomatik skandala dönüşebilecek böyle bir istekte bulunması, okul arkadaşı Ürdün Kralı Abdullah’ın da kabul etmesi mümkün değil. Kaynaklar “Böyle bir hareket Ürdün ile Türkiye’yi karşı karşıya getirir. Hakan Uzan’ın Paris’e Ürdün Kraliyet Ailesi’ne ait bir uçakla geldiği de gittiği de doğru değil” dediler.

Duruşmada neler oldu?

Bu arada 3 gün süren duruşmanın ilginç ayrıntıları da belli olmaya başladı. Paris duruşmalarında Uzan’ın yanında Crowell&Moring LLP avukatları yer alırken grubun başında köpekbalığı lakaplı Stuart Newberger vardı. Newberger’e kartal lakaplı Cliff Elgarten, kurt lakaplı George Ruttinger ve kobra lakaplı Beju Basami eşlik etti.


Coşar Hukuk Bürosu ile birlikte Türk tarafını savunan Freshfields Bruckhaus Deringer LLP şirketinin bu davanın her aşamasında yer alan önemli avukatları Lucy Reed ve Jan Paulsson’un bulunmadığı Paris duruşmalarında sözcü Mark Howard oldu. Lulu lakaplı Howard ve kurbağa lakaplı Brian King’in duruşma esnasında karşı tarafın ifadeleri sonrası taktik değiştirmek istedikleri, bunun için 6 kez istenen kahve molalarında Coşar Hukuk Bürosu yöneticileri ile hararetli bir tartışmaya girdikleri görüldü. Howard savunmasında Libananco şirketinin yöneticisi Ali Cenk Türkkan’ın da kırmızı bültenle arandığına ve tüm mal varlığına tedbir konulduğuna işaret etti.

Çok üstün bir teknoloji ile telekonferans yöntemiyle duruşmaya bağlanan Ali Cenk Türkkan ise Hakem Heyeti’nin sorularını yanıtladı. Türkkan, Güney Kıbrıs yasalarına göre kurulu bulunan Libananco’nun, Çukurova ve Kepez Elektrik’in çoğunluk hisselerinin sahibi olduğunu, 1 yıllık periyodda parça parça hisse alımı yaptıklarını, son olarak 1 Nisan 2003’te yaptıkları hisse alımı ile şirketlerin yüzde 63’lük bölümüne ortak olduklarını söyledi.

Enerji Bakanlığı’nın Libananco davası için anlaştığı Coşar Hukuk Bürosu’nun sahibi Aydın Coşar’ın ise İngilizce bilmediği için davada bir hayli zorlandığı ve sessiz kaldığı dikkati çekti.

Vatan