Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi Kosova'nın eski Başbakanı Ramuş Haradinay için kararını 29 kasım tarihinde açıklayacak.
Ramuş Haradinay, Lah Ibrahimay ve Idriz Balay'ın mahkeme kararlarının 29 Kasım tarihinde açıklanacağı Lahey Mahkemesi tarafından duyuruldu. Kosova eski başbakanı Ramuş Haradinay 2008 yılında suçsuz bulunmuştu. Kosova'da mahkemenin ilk kararındaki gibi, Haradinay'ın suçsuz ilan edilmesi yeniden bekleniyor.

Lahey Mahkemesi resmi sayfasında Cuma günü yapılan bir açıklamada Ramuş Haradinay, Lah Ibrahimay ve Idriz Balay ile ilgili kararın 29 Kasım tarihinde açıklanacağı bildirildi.

Eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay'ın avukatları, 29 Kasım tarihinde Haradinay'ın serbest bırakılacağını iddia ederken diğer iki sanığın serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda bir açıklamada bulunmadılar. Bu haberin ardından AKK partisi, başkanları Ramuş Haradinay'ın Kosova'ya dönüşü için görkemli karşılama törenleri için çalışmalara başladı. 3 yıl süren ilk duruşmada Ramuş Haradinay 3 Nisan 2008 tarihinde suçsuz bulunmuş ve serbest bırakılmıştı.

Ancak 21 Temmuz 2010 yılında Lahey Mahkemesi aldığı karar ile bir kez daha Ramuş Haradinay davasını başlattı.




DHA