O dönemde El Aksa Camii'ne 150 metreden fazla yaklaşmama ve para cezasına da çarptırılan Salah, Doğu Kudüs'ün Vadi El Coz mahallesinde, hareketin üyeleri ve Filistinlilerle toplantılar için mekan olarak kullandığı evdeki bir konuşmasında, İsrail'in düşman ülke olarak addettiği Suriye bayrağı sallama ve Filistinliler'i kışkırtma suçundan yargılanıyordu.

Kudüs Bölge Mahkemesi'nde bugün görülen davada, mahkeme heyeti, Salah'ın avukatlarının, polislerin ifadelerinin çelişkili olduğunu söylemeleri üzerine, protesto gösterileriyle ilgili video görüntülerini de izledi.

Mahkeme heyeti, görüntüleri izledikten sonra savcılığın iddialarının varit olmadığına karar verdi.

Salah taraftarlarının sevinçle karşıladığı mahkeme kararından sonra, Şeyh Raed Salah, mahkemenin gerçeği ortaya koyduğunu belirtti, ancak gerçek adalet aranıyorsa, hakkındaki diğer 4 dosyanın da kapatılması gerektiğini kaydetti.

İsrail vatandaşı olan Salah, geçen Ocak ayında yine kazılarla ilgili 2007'deki gösteriler sırasında bir İsrailli polise saldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilmişti. Ancak hakkındaki karar halen temyizde bulunuyor.

2007 yılı olayları ile ilgili beraat kararı ise Salah'ın 9 ay hapse mahkum edilmesinden 4 ay sonra geldi.

Raed Salah, İsrail polisince çeşitli defalar gözaltına alınmış, tutuklanmış, Kudüs'e girmesi belirli sürelerle yasaklanmıştı. Salah ayrıca daha önce Hamas'a maddi destekte bulunduğu gerekçesiyle 2 yıl cezaevinde kalmıştı.