ROMA - Venedik Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla yürütülen operasyonda gözaltına alınanlardan 10’unun Türk, birinin İtalyan vatandaşı olduğu kaydedildi. Zanlılar, PKK için üye toplamakla suçlanıyorlar.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’ya karşı Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda’yla paralel olarak sürdürülen takibat çerçevesinde, bugün İtalya’nın muhtelif kentlerinde baskınlar düzenlendi.

Operasyonların Venedik, Treviso, Pisa, Modena, Udine, Pordenone ve Milano başta olmak üzere ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

Zanlıların Avrupa’dan PKK’ya üye toplamak, kaynak ve lojistik destek sağlamayı amaçlayan bir yapılanmanın üyesi olmakla suçlandıkları belirtildi.

İtalya’daki aramalarda bazı kişilerin İtalya dışına PKK kamplarına götürülerek eğitimden geçirildiklerini gösteren belgelere polis tarafından el koyulduğu bildirildi.

İtalya’daki operasyonda, geçen yıl mart ayında Viterbo kentindeki bir aramada elde edilen bilgilerin de önemli rol oynadığı ifade edildi.

Türk vatandaşı olduğu belirtilen genç bir erkeğin üzerinden, makineli tüfekle göründüğü fotoğraflar ve Viterbo’da oturan ancak bir süre önce ortadan kaybolmuş olan bir kıza ait mektuplar çıkmıştı. Genç gözaltına alınmış, mektuplar genç kızın PKK’ya katılmak için Viterbo’yu terk ettiğini ortaya koymuştu.

Yetkililer, İtalya’da PKK’ya karşı düzenlenen operasyonun ayrıntılarına ilişkin Venedik Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün bilgi verilebileceğini, bilgi verme işlemine Fransız emniyetinin temsilcisinin katılmasının da ihtimal dahilinde olduğunu belirttiler. (aa)