Evliliklerini "toksik" olarak tanımlayan aktör, "Heard hayal kırıklığı ve öfke içinde bana vuruyordu." şeklinde konuştu.

Heard'ün çatışmaya ve şiddet göstermeye yönelik bir ihtiyaç içinde olduğunu belirten Depp, "Başıma televizyonun kumandasını, yüzüme bir kadeh şarap fırlattı." ifadelerini kullandı.

Johnny Depp mahkemede, 2015 yılında başlayan ve iki yıl süren evliliklerinde Heard tarafından uygulandığını iddia ettiği fiziksel ve sözlü şiddeti anlattı.

İkili arasındaki yargı süreci, 2018 yılında Heard tarafından kaleme alınan ve Washington Post gazetesinde yayımlanan bir yazı sonrası başlamıştı. Heard yazıda aile içi şiddete maruz kaldığını belirtiyordu.

Heard ve Depp birbirine karşılıklı karalama davası açtı.

Depp çarşamba günü görülen mahkemede Heard tarafından kendisine yöneltilen şiddet suçlamalarını reddetti.

Mahkemenin ilk gününde Depp, çocukluğunda annesinin de babasına karşı fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını ve bu etki nedeniyle iki yıl evli kaldığını belirtti.

Hollywood aktörü Johnny Depp mahkemede kendisi gibi oyuncu olan eski eşi Amber Heard'ün evlilikleri süresince kendisine şiddet uyguladığını öne sürdü.

TRAVMALARLA DOLU ÇOCUKLUĞUNU ANLATTI

58 yaşındaki Depp, eski eşi Amber Heard aleyhine açtığı dava kapsamında travmalarla dolu çocukluğu hakkında konuştu. Diğer bütün filmleri bir yana milyonların hafızasında Karayip Korsanları'nın Kaptan Sparrow'u olarak yer eden Johnny Depp, çocukken annesinin kendisine ve kardeşlerini sürekli olarak taciz ettiğini, fiziksel şiddet uyguladığını anlattı.

YILLAR ÖNCESİNE DÖNDÜ

Johnny Depp, eski eşi Heard'e karşı açtığı kapsamında ABD, Virginia'daki Fairfax County Circuit'te görülen duruşmada kelimenin tam anlamıyla "çocukluğuna ve ilk gençliğine döndü" ve yaşadığı zorlukları anlattı.

'EVİMİZDE GÜVENDE DEĞİLDİK'

Johnny Depp duruşmada, ergenlik çağında yaşadıkları üzerine yoğunlaştı. Fiziksel istismara uğradığını söyledi Depp. Bunun boyutunun da "kendisine kül tablası fırlatılmasından, kafasına topuklu ayakkabıyla ya da telefonla vurulmasına" kadar uzandığını gizlemedi. Oyuncu, kendi evlerinde güvenliğin hiçbir çeşidinin bulunmadığını söyledi.

'FİZİKSEL ACIYA DAYANMAK KOLAYDI'

Johnny Depp geçmişte kalan yıllarını anlatırken fiziksel şiddetin, anneleri tarafından uygulanan sözlü ya da duygusal tacizin yanında hiç önemi olmadığını vurguladı. Oyuncu "O tokatlar yada vurmalar sadece kabullenmeyi ve başa çıkmayı öğrendiğiniz fiziksel acılardı" dedi.

BABASININ SOĞUKKANLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

"Betty Sue" diyerek yani adıyla söz ettiği annesinin, babasına karşı da nazik olmadığını ve sert davrandığını anlattı Johnny Depp. Üstelik de çocuklarının önünde. Fakat babasının, annesinin bu tavırlarına karşı inanılmaz şekilde sakin ve sabırlı kaldığını sözlerine ekledi. Annesi canını yakarken babasının sadece karşısında durup bakışlarını karısına diktiğini anlattı ünlü oyuncu.

'BEŞ YAŞINDA BİR ÇOCUKKEN DÜŞÜNÜRDÜM'

Johnny Depp, annesinin tüm ailesine uyguladığı şiddetle ilgili olarak henüz beş yaşında bir çocukken bile düşündüğünü söyledi duruşmada: "Beş yaşında bir çocuk olarak babamın buna nasıl dayandığını merak ederdim. Onun neden annemi terk etmediğini de. Babam sakinliğini ve soğukkanlılığını koruyabiliyordu. Çocuklarıyla ilişkisini koruyabiliyordu." Johnny Depp, bu sözlerinin ardından babasını "İyi bir adam" olarak tanımladı.

'ANNEMİ TERK EDEREK EN DOĞRU OLANI YAPTI'

Çocukluk ve yetişkinlik çağlarında annesinin yaptıklarını ayrıntısıyla anlatan Johhny Depp, sonunda ebeveyninin, 1978 yılında, kendisi 15 yaşındayken boşandıklarını sözlerine ekledi. O sırada babasının artık bu şekilde yaşayamayacağını söylediğini de belirtti. Depp, adını taşıdığı babasıyla ilgili çarpıcı bir yorumda da bulundu duruşmadaki tanıklığı sırasında. Her ne kadar babasını "kibar, sakin ve utangaç bir adam" olarak tanımlasa da ailesini terk ettiği için onun bir yanının "korkak" olduğunu düşündüğünü de gizlemedi. Oyuncu, ilerleyen yıllarda bu fikrini değiştirdiğini de saklamadı. "Babam, annemi terk ederek kendisi için en doğru olanı yapmıştı" dedi.

'BİR DAHA ESKİSİ GİBİ OLMADI'

Johny Depp duruşmada annesinin trajik sonunu da anlattı. Betty Sue Palmer'ın derin bir depresyona girdiğini ve çok sayıda hap içerek hayatına son vermek istediğini anlattı. Sonra da şöyle konuştu: "Hayatta kaldı ama asma eskisi gibi olmadı." Depp'in annesi 2016 yılında hayata veda etti.

Duruşmada Johnny Depp'in ablası Christie Dembrowski de tanık olarak dinlendi. 61 yaşındaki Dembrowski, ifadesini verirken hem kendisi gözyaşlarını tutamadı hem de kardeşi Johnny çok duygusallaştı. Christie Dembrowski, küçükken annelerinden duygusal ve fiziksel şiddet gördüklerini anlattı. Dembrowki, annelerinin gergin bir kadın, buna karşılık babalarının ise kibar ve sakin bir insan olduğunu anlattı. Depp'in ablası, anne ve babalarının tamamen farklı kişilik yapılarına sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Aktörün ablası, çocukluklarına dair sözlerini sürdürürken duygusallaşan Depp bakışlarını yerden kaldırmadı. Christie Dembrowski, kendisine yöneltilen "Anneniz Johnny'e hitap ederken bir takma isim kullanır mıydı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Tek gözlü" onun en sevdiği takma isimdi. Çünkü Johnny büyürken doktorlar gözlerinden birinde göz tembelliği olduğunu söylemişti. O yüzden de o gözünün normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için sağlam gözünü kapatmışlardı bir süre için." Dembrowski, annesinin kendilerine taktığı bu isimlere alıştıklarını ve hayatlarının normal bir parçası olarak gördüklerini de sözlerine ekledi. Christie Dembrowski, annelerinin kendilerine fiziksel şiddet uyguladığını yani dövdüğünü de belirtti. Fakat kendisinin sorun çıkarmamak ve cezalandırılmamak için dikkatli davrandığını de söyledi. Christi Dembrowski, annesi kendisini dövdüğü zaman Johnny'nin de bütün çocuklar gibi ağladığını ifade etti.

'KARİYERİM YIKILDI'

Johnny Depp duruşmada Amber Heard ile olaylı bir şekilde biten evliliği ve yaşadıkları tartışmalar hakkında da konuştu. Oyuncu, Heard'ün kendisi hakkında ortaya attığı şiddet iddialarının, kariyerini yerle bir ettiğini belirtti. Depp "Bu iddialar yerküre etrafında dolaşmaya başladığında, insanlara benim sarhoş, kokain bağımlısı, kadınları döven biri olduğumu söylediğinde 50'li yaşlarımda her şey bitti" diye tanımladı durumu.

'BANA İÇKİ ŞİŞESİ FIRLATTI'

Johnny Depp, Karayip Korsanları'nın çekimi için Avustralya'da bulunduğu sırada yeniden içmeye başladığını ve o dönemde Amber Heard'ün bir öfke nöbeti geçirip kendisine içki şişesi fırlattığını hatırlattı. Parmağı kesilen Depp o anları "Kan fışkırıyordu. Sinir krizi nasıl bir şey bilmiyorum ama muhtemelen ona en yakın hissettiğim şey buydu" dedi.

KARARINI TELEFONDA SÖYLEMİŞ

Dün gerçekleşen duruşmada Johnny Depp ile Amber Heard'ün evliliklerini sonu ve oyuncunun annesinin ölümüyle ilgili dönemler de gündeme geldi. O sırada yaşananları Johnny Depp şöyle anlattı: "Amber'ı arayıp annemin hastanede öldüğünü söylemeye karar verdim. Ona dedim ki "Bak, bir karar verdim ve sanırım bu en doğrusu."

'DIŞKI' KONUSU GÜNDEME GELDİ

Depp, Heard, Coachella Festivali'ndeyken bazı eşyalarını almak için çatı katındaki evlerine gittiğini söyledi. İşte sözün burasında yıllar önce çok konuşulan "dışkı" konusu da gündeme geldi. Daha önce görülen duruşmada Depp, eski eşinin kendisinden intikam almak için yatağın kenarına dışkısını bıraktığını ileri sürmüştü. O duruşmada hakim, bunun evcil hayvanlara ait olduğuna hükmetmişti. Fakat Depp dünkü duruşmada o dışkının kendi evcil köpeklerinden kaynaklanmadığını, onlarla yıllarca yaşadığını ancak ikisinin de gayet temiz olduğunu söyledi.