Tristane Banon'ın avukatı Me David Koubbi, haftalık L'Express dergisinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, müvekkilinin dava dilekçesini yarın savcılığa göndereceğini, savcılığın da ertesi gün dilekçeyi alacağını belirterek, "Müvekkilimle birlikte, bu konudaki kararımızı 1 Temmuz'daki gelişmeden önce haziran ortası almıştık" dedi.

Bugün 31 yaşında olan Tristane Banon, şubat 2007'de katıldığı bir televizyon programında, o tarihten beş yıl önce Strauss-Kahn'ın tecavüz girişimine maruz kaldığını açıklamıştı.

Cinsel saldırıyla suçlanarak tutuklanmasının ardından 1 temmuzda mahkemece kefaletsiz serbest bırakılan eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'ta ev hapsi için kiraladığı evden ertesi gün ayrılmıştı.  

Strauss-Khan'ın nereye gittiği bilinmiyor ancak eski IMF Başkanı'nın, IMF'nin merkezinin bulunduğu Washington'da kendine ait bir evi olduğu biliniyor.    

Amerikalı savcılar, Strauss-Kahn'ı cinsel saldırıyla suçlayan kadın otel görevlisinin ifadelerinin güvenirliğinde ciddi sorunlar tespit ettiklerini yargıca söylemiş, yargıç da eski IMF Başkanı'nın ev hapsini ve kefaletini kaldırmış, ABD'de seyahat etmesine izin vermiş ancak ABD dışına çıkmasını yasaklamıştı.     


AA