Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya TV tarafından, Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarının cinayetle ilgili olarak Suudi yetkililerle tazminat görüşmesi yapmadıklarını bildirdi.

Kaşıkçı'nın büyük oğlu Salah böyle bir konuşmanın ya da anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

KAN PARASI ALDIKLARI İDDİA EDİLMİŞTİ

Suudi Arabistan'ın, cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarına milyonlarca dolarlık evler verdiği ve her ay 10'ar bin dolar ödeme yaptığı iddia edilmişti. 

Washington Post'un eski ve yeni Suudi yetkililer ile Kaşıkçı ailesine yakın kişilere dayandırdığı habere göre, Kaşıkçı'nın ikisi kız dört çocuğunun her birine aylık 10 bin dolar ödeme yapılması ve ev verilmesi, geçen yıl sonunda Kral Selman tarafından onaylanmış, Kaşıkçı'nın çocuklarına verilen evlerin Cidde'de bulunduğu ve her birinin değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu belirtilmişti. 

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile el sıkışırken çekilen fotoğrafları geçen ekim ayında yayımlanan, Suudi yetkililerle ödeme görüşmelerini yürüten Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salih'in, cinayete kurban giden gazetecinin Suudi Arabistan'da yaşamayı sürdürmek isteyen tek çocuğu olduğu, ABD'de ikamet eden diğerlerinin, Suudi Arabistan'daki yeni mülklerini satmalarının beklendiği kaydedilmişti. 

Çocuklara, Kaşıkçı'nın katillerinin yargılanma sürecinin gelecek aylarda tamamlanmasının ardından "kan parası" görüşmeleri çerçevesinde muhtemelen on milyonlarca dolar alabilecekleri de belirtildi.

Kaşıkçı'nın çocukları, babalarının öldürülmesinden bu yana Suudi Arabistan Krallığını sert bir dille eleştirmekten kaçınıyordu.