Kolon kanseri nedeniyle 71 yaşında hayatını kaybeden 1990'ların ünlü yıldızı Kirstie Alley'nin bedeninin, Scientology Kilisesi'nin düzenleyeceği cenaze töreninde yakılacağı ortaya çıktı.

Bak Şu Konuşana serisi ve Cheers dizisinin yıldızı Kirstie Alley, kısa süre önce teşhis edilen kanser sonucu önceki gün Florida'daki hastanede hayata veda etti. Alley, Cheers dizisindeki rolüyle hem Emmy hem de Altın Küre sahibi olmuştu.

İngiliz DailyMail gazetesi, Scientology Tarikatı üyesi ünlü oyuncunun tarikat tarafından düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağını aktardı. Alley'nin cansız bedeninin yakılacağı belirtildi.

Ailesi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Alley'nin ölüm sürecinde çok güçlü olduğunu belirtmişti. Scientology Tarikatı'nın bir başka ünlü üyesi olan John Travolta da, Bak Şu Konuşa serisindeki rol arkadaşı ve bir dönem birlikte olduğu Alley için, “Kirstie muhtemelen sahip olduğum en özel ilişkiydi. Seni seviyorum Kirstie. Birbirimizi bir kez daha göreceğimizi biliyorum” mesajını paylaşmıştı.

Alley, 1970'lerde kokain bağımlılığını yenmesine yardımcı olan Scientology Kilisesi'nde en üst seviye olan ‘Thetan 8’ unvanı almış, ünlü olduğu dönemde de kendini dine adamıştı.