Kolombiya'da sosyal medya hesaplarından açık fotoğraflar paylaşmasıyla ünlenen hakim Vivian Polania, yarı çıplak ve sigara içerken görüldüğü tartışmalı çevrim içi duruşmanın ardından açığa alındı.

Norte de Santander Yargı Disiplin Komisyonu, Vivian Polanía'ın disiplin suçu işleyip işlemediğini tespit etmek üzere hakkında soruşturma açarak, 22 Kasım'da geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Disiplin Komisyonu tarafından Vivian Polania'nın, sürece dahil olan taraflara saygı göstermediği ve kıyafet kurallarına uymadığı belirtildi.

Komisyon açıklamasında, "Mahkeme, Dr. Heidy Vivian Polanía Franco'yu, Cúcuta'daki ambulans teminatlarının kontrolü işlevine sahip birinci belediye ceza hakimi görevinden, gerekçeye uygun olarak üç 3 aylık bir süre için geçici olarak uzaklaştırmıştır" ifadelerine yer verdi.

Komisyon, "Böylesi bir fiili durum, bir cumhuriyet yargıcının adaleti sağlaması gereken özen, saygı ve ihtiyatla bağdaşmamakta ve yetkilinin hem kamu görevine hem de duruşmada yer alan kişilere karşı açık bir saygı eksikliğini göstermektedir" açıklamasında bulundu.

Vivian Polanía ise görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"[Bedenimin] Plajda olduğundan daha azını gösteriyorum. İnsanları memnun etmekten yoruldum. Adalet Sarayı'nda duruşma yapmak için yeterli oda yok ve etkileyici miktarda iş yoğunluğum var, bunları odamda yapıyorum ve elbiselerim koltuğa asılıydı" dedi.