İsrail'in "şahin" Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Mavi Marmara gemisine kanlı baskına ilişkin olarak, Türkiye ile bir uzlaşıyı sağlama çabalarına değinirken, ülkesinin Türkiye'den özür dileyeceğine inanmadığını belirtti. Lieberman, "Bugün Türkiye ile bir uzlaşıya varmaya hazırız ama bir özür bir uzlaşı değil. Aşağılayıcıdır" dedi.

Knesset (parlamento) Dışişleri ve Savunma Komitesi'nde konuşan Lieberman, ülkesinin Türkiye'den özür dilemesi gerektiğine inanmadığını söyledi.

Lieberman, "Görüşmeye hazır olduğum konular var, hazır olmadığım konular var. İsrail'in ulusal onuruna zarar verecek bir özrü kabul etmeyeceğim, İsralli askerlerin küçük düşürüldüğünü de görmeyeceğim" şeklinde konuştu.
Buna karşın, "Türkiye ile gerilime son verilmesinden yanayız" diyen Lieberman, "Türkiye ile bir toprak ihtilafımız yok ve bugün bu meselede bir uzlaşa varmaya hazırız ama bir özür bir uzlaşı değil. Aşağılayıcı ve İsrailli ordusunu terk etmek anlamına gelir" sözlerini kullandı.

-"TÜRKİYE'DEN ESNEKLİK BEKLENTİSİ"-

Avigdon Liebeman ayrıca, "İsrail, herhangi bir ülkeden veya örgütten aktivisterin ölümünden üzüntü duyuyor. Ancak nereye kadar gitmeye hazır olduğumuzu biliyoruz ve bu uzlaşıda konusunda biraz isteklik ve esneklik görmeyi bekliyoruz" dedi.(ANKA)