ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Lorton kasabasında bir muayenehaneye 18 Ocak'ta tenis topu büyüklüğündeki bir meteor parçası düştü.

Bu meteor parçası, binanın sahibi Türk kardeşler ile muayenehaneyi ortak kullanan ABD'li doktorlar arasında tartışmaya neden oldu. Muayenehanelerine düşen taşın bir meteor olduğunu anlayan doktorlar Frank Ciampi ile Mark Gallini, dünyadaki 25 bin meteorun 17 bininin sergilendiği ve incelendiği Smithsonian Estitüsü'yle temasa geçti. Enstitü, Ciampi ve Gallini'ye, 5 bin dolar vererek meteoru aldı. Ciampi ve Gallini bu parayı geçen depremle yerle bir olan Haiti'ye bağışlamaya karar verdi.

Bu kararlarından Türk ev sahiplerini haberdar eden doktorlar, Mutlu'nun da bunu onayladığını açıkladı. Ancak iddiaya göre "meteor avcılarının" ortaya çıkmasıyla, binanın sahibi olan ABD'de mağaza zinciri işleten Deniz ve Erol Mutlu kardeşler, fikirlerini değiştirdi.

Bir meteor avcısının söz konusu taşın 50 bin dolar edebileceğini söylemesi üzerine Erol Mutlu, meteoru geri almak için harekete geçti.

Konunun doktorların ağzından tek taraflı yazıldığını söyleyen Deniz Mutlu, "Federal yasaya göre binanın sahibi biz olduğumuz için bu meteorun sahibi biziz.

Mahkemeye başvuracağız. Basında yazılanların aksine göktaşını satmayı düşünmüyoruz. The Smithsonian'da bulunan meteor parçası sergilenmez, depoya konur. Biz bunun sergilenmesini isteriz" dedi.
Sabah