Yetkililer yüksek hızda giderken kaza yapan otomobilin direksiyon koltuğunda hiç kimsenin bulunmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Teksas'ın Houston kentinin kuzey bölgesinde bir otobanda, Tesla Model S marka bir aracın virajı alamayarak, yoldan çıktığı ve yüksek bir hızda ağaca çarparak yandığı kaydedildi.

Yapılan incelemede aracın içerisinde bulunan 59 ve 70 yaşlarında 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Harris kasabası polis memuru Çavuş Cinthya Umanzor 4 kişilik bir ekiple yaptıkları incelemede, Tesla marka aracın içerisinde ön sağ ve arka koltukta cansız 2 insan bedeni bulduklarını, ancak sürücü koltuğunda ise kimsenin olmadığını kaydetti.

Yapılan incelemede 2019 model olduğu anlaşılan aracın yüksek hızda giderken virajı alamadığı ve yüksek hızda bir ağaca çarparak kazaya sebebiyet verdiği kaydedildi. Yetkililer kaza sonrası itfaiye ve can kurtaran ekiplerinin hızla olay mahalline geldiğini, yangını söndürdükten sonra aracın içerisinde bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiğini tespit ettiklerini belirtti. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, polis memuru Mark Herman, aracın sürücü koltuğunda kimse olmadığı için kazaya otomatik pilot sisteminin sebep olduğunundan şüphelendiklerini kaydetti.

Kaza sonrası Tesla ve Ulusal Otoban Karayolu Güvenlik İdaresi (NHTSA) herhangi bir yorum yapmadı.