Rahim Yar Khan bölgesindeki Hindu topluluğu bu olaylardan sonra evlerini terk etti, çocuğun ailesi de can güvenliği için saklanıyor. Çıkabilecek olası bir isyanı bastırmak için bölgeye asker sevk edildi.

Çocuk, geçen ay dini kitapların bulunduğu bir medresenin kütüphanesindeki halıya kasten idrarını yapmakla suçlanıyor. Pakistan'da "dine hakaret suçu" idam ile cezalandırılıyor.

The Guardian'a konuşan aileden biri, "O dine hakaret suçlarından haberdar bile değil ve bununla yanlış bir şekilde suçlanıyor. Suçunun ne olduğunu bile anlamıyor ve bir hafta boyunca hapishanede tutuldu. “Dükkanlarımızı ve işimizi bıraktık, tüm (Hindu) toplumu gelecek tepkilerden korkuyor. Oraya geri dönmek istemiyoruz. Suçlulara karşı veya burada yaşayan azınlıkları korumak için somut ve anlamlı bir adım atılacağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar, 8 yaşındaki hiçbir çocuk dine hakaretle suçlanmamıştı.

'Hindulara yönelik saldırılar arttı'

Pakistan Başbakanı İmran Khan, Twitter'da tapınak saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "İhmalkar polis memurları da dahil olmak üzere olaya karışan herkesin yargın önünde cevap vermesi için elinden geleni yapacağını ifade etti. Hükümetin de tapınağı restore edeceğine" söz verdi.

Pakistan Hindu Konseyi başkanı ve milletvekili Ramesh Kumar şunları söyledi: “Tapınağa yapılan saldırı ve sekiz yaşındaki küçük çocuğa yönelik suçlamalar beni gerçekten şok etti. Hindu topluluğunun yüzden fazla evi saldırı korkusu nedeniyle boşaltıldı.”

Bir insan hakları aktivisti olan Kapil Dev ise, "Çocuk hakkındaki suçlamaların derhal düşürülmesini talep ediyorum ve hükümeti aile ve kaçmak zorunda kalanlar için koruma çağrısında bulunuyorum. Son birkaç yılda Hindu tapınaklarına yönelik saldırılar, aşırılık ve fanatizm seviyesi arttı. Son saldırılar Hindulara yönelik yeni bir zulüm dalgası gibi görünüyor" dedi.

Geçen yıl aralık ayında, bir grup aşırı yanlısı Müslüman, ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde bir asırlık Hindu tapınağını yıktı.

ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu'nun geçen yıl yayınladığı bir rapora göre, Pakistan, dine hakaret iddiası ile en çok toplumsal ve şiddetli tepkinin oluğu ülke.

Pakistan'da dine hakaretten kimse idam edilmedi

Pakistan'da "dine hakaret" geçmişte dini azınlıklara karşı "orantısız" bir şekilde kullanıldı. 1986'dan bu yana idamla cezalansa da bugüne kadar kimse bu suçtan idam edilmedi. Fakat şüpheliler genellikle çete veya yerel halk tarafından saldırıya uğruyor ve bazen öldürülüyor.

Geçen eylül ayında bir mahkeme Hristiyan dinine mensup bir kişiyi Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddiasından suçlu bularak idama mahkum etti.

2013 yılından bu yana devam eden mahkeme süreci, Pervaiz'in ölüm cezasına mahkum edilmesi ile sonuçlandı. Pervaiz'in avukatı temyize gideceklerini duyurmuştu.