Irving Picard, Cuma günü yaptığı açıklamada, Madoff’un eşi Ruth Alpern Madoff, kız kardeşi ve yeğenine dava açtığını duyurdu. Ruth Madoff’un kızkardeşi ve akrabaları ile Bernard L. Madoff Investment Securities LLC’nin eski çalışanları ve akrabalarının da açılan davalardan payını aldığı belirtildi.

Picard’ın hukuk firması tarafından yapılan açıklamada, davalar karşılı talep edilen toplam tazminatın 69 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Bir zamanların en saygı değer yatırımcılarından biri olan Madoff, Ponzi oyununun ortaya çıktığı 2008 yılı sonlarından bu yana hapiste. 11 Aralık tarihi, dava açmak için zaman aşımı tarihi olduğundan, Irving son zamanlarda bu yöndeki girişimlerini artırdı.

Picard yaptığı açıklamada, “Bugün açtığımız davalar, yolsuzluğun merkezinde bulunan ve Ponzi oyunundan en büyük çıkarı sağlayan Madoff’un akrabaları ve çalışanlarına karşı açtığımız dava zincirinin son halkaları” dedi.

HAFTA BAŞINDA DA DAVA AÇILDI

Bu hafta başında Picard, İsviçre bankası UBS AG’ye ve diğerlerine, topladıkları mevduatların doğrudan Madoff fonlarına aktarıldığı gerekçesiyle toplam 2 milyar dolardan daha büyük bir tazminat talebiyle dava açtı.


Cuma günkü davalar New York’ta bulunan Birleşik Devletler Güney Eyaletleri İflas Mahkemesi’nde açıldı. 22 tanesi Madoff’un akrabaları ve eşine karşı açılan davalar eski davalara eklendi

ABD yasalarına göre, şikayetçilerin bir yolsuzluk hakkında bilgi sahibi olduktan sonra dava açmak için iki yıl süresi var. Madoff’un 65 milyarlık yolsuzluğuna karşı dava açılabilmesi için son tarih 11 Aralık.




Hürriyet