Brüksel mahkemesi, 4 Marttaki baskınlarda Brüksel ve Anvers'de gözaltına alınan 7 örgüt üyesinden, aralarında örgütün üst düzey Avrupa yöneticilerinden, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar'ın da bulunduğu 5 kişiyi tutuklarken 2'sini şartlı tahliye etti. Federal savcılık, 2 şartlı tahliye kararına itiraz edeceğini açıkladı. Charleroi'da yakalanan PKK üyesi Naim Acar da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaklaşık 150 örgüt yandaşı, mahkeme boyunca Brüksel adliyesi önünde eylem yaptı. Bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polisin gruptan bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Bu arada polisin dün sabah Anvers'de gözaltına alarak Brüksel'e getirdiği terör örgütü PKK'nın eski Belçika sorumlusu Sezai Uçar'ın sorgusunun ardından serbest bırakıldığı bildirildi. Uçar, 4 Marttaki baskınlarda ülke dışına kaçtığı için yakalanamamıştı.

Terör örgütü avukatları, mahkemenin ardından basına yaptıkları açıklamalarda, sanıklara son operasyonla ilgili soru yöneltilmediğini, 2 yıl önceki baskınlarda ele geçirilen kanıtlar üzerinde durulduğunu savundu.

Belçika'da Nisan 2008'de terör örgütüne yönelik Brüksel, Liege ve Verviers kentlerindeki operasyonlarda, savcılığın "terör eğitimi almakta olduğunu" belirlediği 29 kadın gözaltına alınmış, bunların büyük çoğunluğu "teknik ve bürokratik bir sorun" gerekçe gösterilerek serbest bırakılmıştı.

Brüksel ve Charleroi savcılıklarınca gerçekleştirilen son operasyonda, terör örgütü PKK "aralarında Belçika'nın da bulunduğu Batı Avrupa ülkelerinde gençleri silahlı terörizm eğitimine sürüklemekle, haraç toplamakla, sahte belgelerle insan kaçakçılığı yapmakla ve yayın yoluyla örgütsel iletişimini sağlamakla" suçlanıyor.

Bu arada, Belçika'da geçen hafta terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyonlarda gözaltına alınan 8 örgüt üyesinden mahkemenin şartlı tahliyesine karar verdiği 2 kişi, savcının itirazı üzerine serbest bırakılmadı.

Federal savcılık sözcüsü Lieve Pellens, mahkemenin şartlı tahliye kararına itiraz etmeleri nedeniyle tutuklu kalacak 2 zanlının 15 gün içinde yeniden mahkemeye çıkarılacağını söyledi.

Gözaltındaki terör örgütü üyelerinden 7'si Brüksel'de ve biri Charleroi'de tutuklanmaları istemiyle bugün mahkemeye çıkarılmıştı.

Brüksel mahkemesi, 4 Marttaki baskınlarda Brüksel ve Anvers'te gözaltına alınan 7 örgüt üyesinden, aralarında örgütün üst düzey Avrupa yöneticilerinden, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar'ın da bulunduğu 5 kişiyi tutuklarken 2'sini şartlı tahliye etmişti. Charleroi'de yakalanan PKK üyesi Naim Acar da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Zaman