Lee, toplumun özellikle de gençlerin, eşcinsel bireyleri daha fazla kabul eder hale geldiğini de belirtti. 

Yıllık Ulusal Gün mitinginde yaptığı konuşmada konuya değinen Singapur lideri, "Bunun yapılacak doğru şey ve çoğu Singapurlunun da artık kabul edeceği bir durum olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı. 

Bununla birlikte Lee, Singapur hükümetinin, evliliğin bir erkek ve bir kadın arasındaki birliktelik olarak yasal tanımını değiştirme niyetinde olmadığını aktardı. 

Lee, "377A maddesini yürürlükten kaldırsak bile, evlilik müessesesini destekleyecek ve koruyacağız. Yasaya göre, Singapur'da sadece bir erkek ve bir kadın arasındaki evlilikler tanınmaktadır." sözleriyle eşcinsel evliliğe izin verilmeyeceğinin altını çizdi. 

Hükümetinin evliliğin geleneksel tanımını desteklemeye devam ettiğini vurgulayan Lee, "Evliliğin bir erkek ve bir kadın arasında olması gerektiğine, çocukların bu tür aileler içinde yetiştirilmesi gerektiğine ve geleneksel ailenin toplumun temel yapı taşını oluşturması gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu. 

377A'nın tam olarak ne zaman yürürlükten kaldırılacağı belli değil. Lee de bu konuda net bir tarih vermedi.

Singapur, 1965 yılında İngiltere'den bağımsızlığını kazandıktan sonra sömürge döneminden kalma eşcinsel birliktelik yasağını sürdürmeyi tercih etti.

Madde 377A, son yıllarda aktif olarak uygulanmadı ve ülkede eşcinsel gece kulüpleri de dahil olmak üzere canlı bir LGBT ortamının gelişmesine izin verildi.

Söz konusu maddenin uygulanması halinde erkekler arası cinsel ilişki iki yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

LGBT hakları aktivistleri, eşcinsellere yönelik sosyal damgalama ve ayrımcılığı devam ettirdiği iddiasıyla uzun süredir bu yasağın kaldırılması çağrısında bulunuyordu.

Bu arada LGBT grupları, hükümetin sömürge döneminden kalma maddenin kaldırılması konusundaki adımını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. 

Öte yandan Lee, aralarında Müslümanlar, Katolikler ve bazı Protestanların da bulunduğu bazı dini grupların yasanın yürürlükten kaldırılmasına direnmeye devam ettiğini aktardı.

80'den fazla kilisenin oluşturduğu bir grup, pazar günü yaptıkları ortak açıklamada, hükümetin kararından büyük hayal kırıklığı duyduklarını bildirdi. 

Açıklamada, "Yasanın yürürlükten kaldırılması, çocuklarımızın ve gelecek nesil Singapurluların yaşayacağı kültür üzerinde derin bir etkisi olacak son derece üzücü bir karardır" ifadelerine yer verildi. 

Singapur, yüzde 16'sı Müslüman olan ve daha büyük Budist ve Hristiyan toplulukları barındıran 5,5 milyon nüfuslu, çok etnik gruba ve farklı dinlere mensup bir şehir devleti. (Euronews)