ABD ve İsveç’te “soykırım” tasarılarının onaylanmasının ardından Bulgaristan Parlamentosu’na geçen Perşembe günü sunulan tasarının bu hafta görüşüleceği bildiriliyor. Tasarıda Türkiye’nin AB üyeliği müzakereleri sırasında Bulgar Hükümeti’nin tutumunun "soykırım"ın Türkiye tarafından tanınmasına bağlanması isteniyor.

Muhafazakar Hukuk ve Adalet (RZS) partisince geçen hafta Bulgaristan Parlamentosu’na sunulan tasarının bu hafta görüşüleceği bildiriliyor. Ermeni news.am internet sitesi, tasarı bir hafta içinde görüşüleceğine belirtirken tasarın tam metnine de yer verdi.

“Ermeni halkına karşı gerçekleştirilen Türk soykırımı insanlığa karşı modern tarih esnasında işlenmiş en bedhah cürümlerden biridir” iddiasına yer verildiği tasarıda Türkiye’nin AB üyeliği müzakereleri sırasında Bulgar Hükümetinin tutumunun "Ermeni Soykırımı"nın Türkiye tarafından tanınmasına bağlanması da isteniyor.

Bulgaristan Parlamentosu’nca Şubat ayında ırkçı Ataka partisince sunulan tasarı ise, Türkiye-Bulgaristan ilişkilerine zarar vereceği gerekçesiyle reddedilmişti. (ANKA)