Müslüman ve Türklere karşı ırkçı ifadeler kullanan Alman siyasetçi partisinden ihraç edilmedi. Alman siyasetçi Thilo Sarrazin'in "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı kitabında yer alan Müslüman ve Türk göçmenlere yönelik ırkçılığa varan sert ifadeler nedeniyle üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) ihraç istemi reddedildi.

Deutsche Welle, konuya ilişkin haberinde Uzlaşma Komisyonu Başkanı Sybille Uken'in "Sosyal Demokrat Parti'nin dışarıdan etkilere maruz kalarak bölünmemesi konusunda uzlaştık, buna dışarıdan gelen yorumlar da dahil" dediğine dikkat çekti.

Uzlaşma Komisyonu'nun 2009'da da "ırkçı ifadeler ve partinin itibarına zarar veren açıklamaları" gerekçesiyle Sarazin'in partiden ihracını görüştüğünü ve partide kalması yönünde karar aldığı da anımsatıldı. DW, Sarrazin'in savunmasında görüşleri ve yaptığı eleştirilere açıklık getirdiğini, özellikle göçmenleri hedef alan bir ayrımcılık yapma niyetinin olmadığını anlattığınu duyurdu.

Öte yandan, Sarrazin'in partiden ihraç edilmesini isteyen Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Andrea Nahles'in konuya ilişkin sadece "Neler olduğu ortada" yorumu yaptığı belirtildi. 


Anka