TÜRKİYE, ODTÜ kampusundaki başörtülü öğrencilere yapılan tacizi tartışırken, dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında gösterilen Stockholm Üniversitesi başörtülü bir öğrencinin fotoğrafıyla tanıtım yaptı. Köklü eğitim kurumu ‘Üniversite Herkes İçindir’ sloganıyla başlattığı kampanyada başörtülü Majeda (Macide) Tazaly’in fotoğrafını kullandı. Hukuk Fakültesi’nde okuyan Majeda ile yapılan söyleşide üniversitenin web sitesinde yayımlandı. Akademik yönetimle öğrenciler arasında temsilcilik görevini de yürüten Tazaly’nin üniversiteye başlayan öğrencilerin her türlü sorunuyla ilgilendiği belirtildi.

HAYATIMDAN MEMNUNUM

İsveç’teki üniversitelerde öğrenci temsilciliğinin yaygın bir sistem olduğuna değinen Tazaly, kendinden küçük iki kardeşinin de Stockholm Kraliyet Üniversitesi’nde öğrenci temsilcisi olduğunu kaydetti. Temsilcilik görevini yürütmekten çok memnun olduğunu ifade eden Tazaly, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerle “barınma, okula uyum sağlama, arkadaşlık ilişkileri, aileden ayrılma, dersler gibi durumlarda yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelebilmeleri için” yakından ilgilendiğini söyledi.

2 YILDIR ÖĞRENCİLERİ TEMSİL EDİYOR

 Stockholm Üniversitesi’nde 2 yıldır temsilcilik görevini yürüten Macide Tazaly, öğrenci arkadaşlarının barınma ve okula uyumla ilgili sorunlarına çözüm getiriyor.