KUDÜS - İsrail, yine çok tartışmalı bir karar almaya hazırlanıyor. Kudüs'teki taş atan Filistinli çocukların ailelerinden uzaklaştırılması planlanıyor.

Karar Doğu Kudüs'ün en yoksul mahallelerinden Silvan'da yaşanan gerginlik üzerine alındı.

60 bin Filistinliye karşılık sadece 500 Yahudi yerleşimcinin yaşadığı mahallede, son olarak 22 Eylül'de bir Filistinli'nin öldürülmesiyle başlayan gerilimin faturasını çocukların ödemesi gündemde.

Zira İsrailli milletvekilleri çocukların taş atmasını parlamentoya taşıdı. Konu parlamentoya bağlı çocuk hakları komitesinin gündemindeydi.

Oturumda konuşan Likud Partisi milletvekili Danny Dannon, "Küçük çocukların İsrail'deki masum vatandaşlara taş atması kabul edilemez, bu çocukların anne ve babaları çocuklarına bakamıyorlarsa o zaman hükümetin müdahale etmesi ve o çocukları evlerinden uzaklaştırması gerekiyor" dedi.

Polis kayıtlarına göre Temmuz ayından buyana taş atma vakalarında gözaltına alınanların sayısı 76, bunların 30'u 12 ile 18 yaş grubu arasında.

Filistin tarafı İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs'ü ileride kurulması planlanan Filistin devletinin başkenti olarak görüyor.

Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri inşası nedeniyle İsrail ve Filistin tarafları arasında yaklaşık 20 ay aradan sonra başlayan doğrudan görüşmeler tıkanmış durumda.



(NTV)