LONDRA - İngiltere’de telekulak skandalı giderek büyüyor. Skandal, ülkenin en çok satan gazetesi olan 'News of the World'de yapılan kanun dışı dinlemelerin ortaya çıkmasıyla patladı. 9 yıl önce kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan 13 yaşındaki Milly Dowler'ın, 7 Temmuz 2005 Londra terör saldırıları kurbanlarının ve Irak ile Afganistan'da ölen İngiliz askerlerinin yakınlarının telefonlarını dinlendiği ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İngiltere Başbakanı David Cameron skandalla ilgili olarak polis soruşturması başlatılacağını açıkladı. Başlatılan soruşturnada  gazetenin eski genel yayın yönetmeni ve aynı zamanda Başbakan Cameron'ın eski iletişim danışmanı olan Andy Coulson gözaltına alındı. Andy Coulson bugüne dek defalarca telefon dinlemelerle ilgili bilgisi olmadığını söylemişti.

GAZETE KAPATILIYOR
Gazetenin yönetim kurulu başkanı olan edya patronu Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch da yaptığı açıklamada, gazetenin son sayının Pazar günü yayımlanacağını açıkladı.

EN ÇOK SATAN GAZETE
İngiltere'nin en çok satan tabloid gazetesi News of the World, ülkede 168 yıldır basılıyor. Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corporation şirketi İngiltere'de, The Sun, The News of the World, The Times gazeteleri ile Sky kanalının yüzde 39'unun sahibi.

Bu arada telefon dinleme skandalı nedeniyle, Murdoch'ın İngiltere'deki dijital uydu kanalı BSkyB'nin tamamını satın almasıyla ilgili ihalenin Eylül ayına kadar ertelendiği bildiriliyor.