İngiltere’de Jamaika asıllı erkek arkadaşının kendisini terk etmesini önlemek için ‘hamile olduğunu’ söyleyen 18 yaşındaki bir genç kız, yalanının ortaya çıkmaması için melez bir bebek çalmaya çalıştı.

Genç kız ‘Bebek çalma’ planını gerçekleştirmek için 17 yaşındaki bir başka arkadaşı ile birlikte bir Facebook sayfası açtı ve bu sayfada ‘Çekilişle bedava bebek kıyafetleri dağıttıklarını’ duyurdu.

Sosyal medyada yeni doğmuş melez bebek aramaya başlayan kızlar, yeni doğum yaptığı Facebook’taki sayfasında paylaştığı fotoğraflardan belli olan 20 yaşındaki Shantel Ullah ile iletişime geçti. 

Genç kızlar bebeğin annesine, “100 sterlin değerinde bebek kıyafetleri kazandığını ve eğer onlara adresini verirse bu kıyafetlerin evine postalanacağını” söyledi.

EV ADRESİNİ GÖNDERDİ

Durumdan şüphelenmeyen Ullah, kızlara ev adresini gönderdi. Bu olaydan kısa bir süre sonra genç kızlardan biri Ullah’ın evine gitti ve “Sosyal hizmetlerden geldiğini ve genç annenin bebeğini yarım saatliğine alıp bazı sağlık testlerinden geçireceğini” iddia etti.

HEMEN POLİSİ ARADI

Ullah, kapıya gelen kızın ‘fazla genç olduğunu’ fark edip; sosyal yardım görevlilerinin de yeni doğmuş bir bebeği asla bu şekilde annesinden ayırmayacağını düşününce, önce belediyeyi sonra da polisi aradı.

Kısa sürede tutuklanan iki genç kızın, aynı şekilde iki bebeği daha kaçırmaya teşebbüs ettiği tespit edildi. 

Derby Genç Mahkemesi’nde konuyla ilgili görülen davada, yaşları nedeniyle kimlikleri basına açıklanmayan genç kızların; ‘bebekleri büyük riske attığı’ ve yaptıkları detaylı, korkutucu plan nedeniyle cezalandırılmaları gerektiği belirtildi. 

Genç kızların alacağı cezasının Mayıs ayında açıklanacağı belirtildi. 




Birce BORA/Hürriyet