Siyasetten önce savcılık yaptığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir suç işlemedim. Eğer suç işlediğimi düşünüyorsunuz muhtemelen gerçek bir salaksınız çünkü kim olduğumu bilmiyorsunuz.

Mafyayı, teröristleri, Wall Street'teki en kötü kişileri hapse atan biri olarak kendi temsilci kaydımı yaptırmadığımı mı düşünüyorsunuz?

Hapse girmeyi gerçekten çok istiyorum. Eğer bunu yaparlarsa sonuçlarını öteki dünyada görecekler. Ben görmeyeceğim çünkü yanlış bir şey yapmadım. Onlar yalan söylüyor, onlar hile yapıyor."

NBC'ye röportaj veren 77 yaşındaki ismin Joe Biden ve oğlu Hunter'ın Ukrayna'daki illişkilerini araştırması, Trump hakkındaki ilk azil soruşturmasına neden olmuştu. Trump, ABD Senatosu'ndaki oylamada Cumhuriyetçilerin oylarıyla aklansa da, Giuliani'nin lobicilik yasalarını çiğnediği ve kendini Rusya yanlısı Ukraynalıların temsilcisi olarak kaydettirmediği öne sürülüyor. 

Önceden Trump'ın kişisel avukatı olan Giuliani, eski ABD Başkanı'nın seçim sonuçlarını tanımama girişiminde de baş rolü oynayan isimlerden biriydi. 

Bu girişimin ardından New York ve başkent Washington'da avukatlık lisansı iptal edildi. Seçim makinesi şirketleri de kendilerini hileyle suçladığı için ona milyar dolarlık davalar açtı. 

11 Eylül 2001'deki saldırılar sırasında New York kentini yöneten Giuliani, 2008'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmak için yarışsa da seçimlerde Barack Obama'ya kaybeden John McCain lehine çekilmişti. 

Rıza Sarraf'ın bir süre avukat kadrosunda yer alan Rudy Giuliani, ABD'deki yargı sürecinde, Trump kabinesi ve yönetimiyle Türkiye'nin talepleri çerçevesinde arabuluculuk yapmıştı. Ankara da Giuliani'nin ortağı olduğu lobi şirketine milyonlarca dolar para ödemişti. 

Sarraf davasının görüldüğü New York Güney Bölgesi Federal Mahkeme Hakimi Richard Berman, Giuliani'nin, ABD'nin İran ambargosunu delen, kara para aklayan bir kişi için siyasilerle yaptığı pazarlık ve arabuluculuğun etik olmadığını belirterek “Bu dava sürecinde beni en çok şaşırtan şey Giuliani'nin etik olmayan bu tavrı oldu'' ifadesini kullanmıştı. (Independent Türkçe)