REZA Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan ‘Wall Street Şerifi’ lakaplı New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından tweet yağmuruna tutuldu.

Twitter üzerinden mesaj atarak Amerikalı savcıya ulaşan Türkler, mesajlarında “Türkiye’den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, şiş kebap, lokum, Türk halısı. İstemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz”, “Abi yengeyi de al gel, bekliyoruz” gibi mesajlar attı. Twitter’daki izleyici sayısı iki gün içinde 11 binden 180 bine çıkan Bharara, kendi resmi hesabından bu mesajlara verdiği yanıtında, “Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum” yazdı.

Amerikalı savcı, öteki mesajlarında da “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek”, “Amerika’nın İran’a yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekarlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı” dedi. Savcının paylaştığı “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek” mesajı da, 18 bin kez başkaları tarafından paylaşıldı. Bharara’nın sosyal medya hesaplarında ortaya çıkan hareketlilik, Amerikan medyasına da yansıdı. Amerikan gazeteleri, konuyu “Türkiye’de twitter yıldızı oldu” başlığı ile işledi. 

TWITTER'DA ERDOĞAN’I TAKİBİ BIRAKTI

Twitter’da kendisinin izlediği kişi ve kurumların sayısı yalnızca 13 olan Preet Bharara dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da takip etmeye başladı. Ancak ünlü savcı akşam saatlerinde bu takibinden vazgeçti ve izlediği kişi sayısı 13’te kaldı. Savcının izlediği kişi ve kurumlar listesinde New York Eyalet Senatosu, ,CIA, İç Güvenlik Bakanlığı, ABD Gizli Servisi, FBI, FBI New York gibi kurumlar ile Bruce Springsteen bulunuyor.