Dava öncesi Türk tarafını temsil eden avukatlar Türkkan'ın Amman'da bulunduğunu saptamış, Türkkan'ın ifadesini Amman'dan vereceği de kamuoyuna yansımıştı.

Kırmızı bültenle arananTürkkan’ın bağlantıyı Ürdün’den yaptığını saptayan emniyet birimleri, bu bilgiyi Ankara’da resmi temaslarda bulunan Ürdün heyeti ile görüşecek olan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’a iletti.
Köksal da görüşme gündeminde olmamasına rağmen, kırmızı bültenle aranan Uzanlar ve Türkkan’ın Ürdün’de bulunduğu bilgisini görüşmede gündeme getirerek, gereğinin yapılmasını istedi.

Uzanlar ve Türkkan’la ilgili bilgiler, Ankara’da resmi tamaslarda bulunan Ürdün heyetine de iletildi. Uzan ailesiyle ilgili  yöneltilen soruları, “Bizde değil” diye yanıtlayan Ürdün hükümetinin vereceği yanıt merak konusu oldu.

Köksal’dan Uzan eleştirisi
Dün gerçekleştirilen Türkiye-Ürdün emniyet teşkilatları heyetlerarası görüşmelerinde Türk heyetinin başkanlığını üstlenen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, konuk heyete Uzan ailesiyle ilgili serzenişte bulundu. 
“Uluslararası kararlarla arananlarının gereğinin yapılmasını istiyoruz”  diyen Köksal’ın bu çıkışı üzerine konuk heyet sessiz kalmayı tercih etti. Milliyet