Edward Snowden'ın Guardian gazetesine sağladığı belgeler sayesinde ortaya çıkan izleme skandalıyla ilgili olarak ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na (NSA) dava açtı.
 
Küresel internet devi Yahoo, Edward Snowden'ın Guardian gazetesine sağladığı belgeler sayesinde ortaya çıkan izleme skandalıyla ilgili olarak ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na (NSA) dava açtı.Dış İstihbarat Dairesi (FISA) mahkemesinde açılan davanın dosyasında Yahoo, bilgi saklamanın güvensizlik yarattığını öne sürerek, kendisine gelen veri paylaşım taleplerinin sayısını açıklamasına izin verilmesini istedi.
 
Yasa gereği şirketlerin devletle ne kadar bilgi paylaştıklarını açıklamaları yasak. İddianamede Yahoo, kendilerinin ve başka teknoloji şirketlerinin ağır eleştiri altında olduğunu vurgulayarak, "Yahoo hükümetin yetkilerini düzgün kullanıp kullanmadığıyla ilgili tartışmaya katılamadı. Zira hükümet Yahoo'nun ifade özgürlüğüne kısıtlama getirdi" dedi.
 
Şirket özellikle Guardian ve Washington Post'u da PRISM programıyla ilgili eleştirerek, ABD hükümetinin bilgi toplamak için doğrudan servis sağlayıcılara bağlanmasına izin verildiği iddiasının doğru olmadığını ifade etti.