Rusya'da kan donduran bir olay yaşandı. Yerel medyadaki habere göre, asıl adı Stanislav Reşetniko olan ve Stas Reeflay takma adını kullanan YouTuber'a canlı yayın sırasında bir izleyici, kız arkadaşını soğukta bekletmesi karşılığında 1,000 dolar vereceğini söyledi. Bunun üzerine Reeflay’ın, kız arkadaşı Valentina Grigoryeva'yı sadece iç çamaşırıyla sıfırın altındaki soğukta beklemesi için balkona kapattığı belirtilirken, Grigoryeva’nın hipotermi sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

CİNAYET SONRASI YAYININA DEVAM ETTİ

Genç kızın balkonda olduğu süre boyunca yayın yapan Reeflay’ın sağlık görevlilerini aradıktan sonra da yayın yapmaya devam etti. Yaşanan olayın ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı ‘kadınlara yönelik şiddet ve zulüm sahnelerini sorunsuzca gösterdiği’ gerekçesiyle YouTube'a tepki gösterdi.

The Mirror gazetesine konuşan bir Youtube temsilcisi, "Bu trajik hadiseyi öğrendiğimizde şoke olduk. Bu tür grafik içerikler Youtube'da kabul edilmiyor" dedi.

Söz konusu yetkili, "İlk canlı yayın Youtube'da gerçekleşmese de tekrar yapılan yüklemeleri hızlıca kaldırdık ve bağlantılı hesabı sonlandırdık" ifadelerini kullandı.

OLAY İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili  soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Rusya Soruşturma Komitesi,  "Evinde ceset bulunan genç adamın ölen kişiye karşı olası hukuka aykırı eylemleri olup olmadığı kontrol edilecek" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Reeflay'ın tutuklandığı bilgisi aktarıldı.

İngiliz medyasına yansıyan haberlere göre; Reeflay, kız arkadaşının hipotermiden öldüğü kesinleşmesi halinde iki yıl hapis cezası alabilir.