Reza Zarrab davasının son celsesi 20 Haziran günü New York'da yapılmıştı. Duruşmadan bir gün önce Zarrab'ın başsavcılıkla 'suçluluk pazarlığına' başladığı ilk kez buradan duyurulmuştu. Aradan geçen 10 gün sonra Zarrab'dan bu haberi doğrulayacak ilk somut adım geldiği öğrenildi.
 
Mahkeme dokumanlarına göre Zarrab, Aaron T. Wolfson isimli eski bir savcıyı davasındaki savunma ekibine ekledi.
 
Wolfson'ın Uzmanlık Alanı 
 
Haberdar'dan İlhan Tanır'ın haberine göre; Wolfson eski bir savcı olmasının yanında, çalıştığı Lewis Beach PLLC avukatlık şirketindeki özgeçmişine göre uzmanlık alanları da şöyle: 'Sn. Wolfon finansal suçlarda uzman. Finansal suç soruşturmalarından dolayı itibar, ceza ve hukuki riskleri hafifletmeye çalışan yurtiçi ve yurtdışı müşterilere danışmanlık hizmeti veriyor. Sn. Wolfson'nun çalışma alanı özellikle ekonomik ambargo ve para aklama hukukuna özel vurgu yapmaktadır. Tecrübeli eski bir savcı ve avukat olarak beyaz-yaka ceza olalylarına ve iç soruşturmalara muhatap olmuş şirket ve kişilere temsil de kendisinin çalışma alanına girer.''
 
'Kara Para Aklama Sorunları Uzmanı' Zarrab'ın Savunma Ekibine Katıldı
 
Zarrab'ın savunma ekibine yeni katılan tecrübeli eski savcı Wolfson'ın uzmanlık konuları görüldüğü gibi ekonomik ambargo ve para aklama hukuku. Adeta Zarrab'ın suçlandığı ve çıkmak için yol aradığı alanlar. 
 
Zaten Wolfson da özgeçmişinde '''finansal suç soruşturmalarından dolayı itibar, ceza ve hukuki riskleri hafifletmeyi arayan müşterileri'' temsil ettiğini yazıyor.
 
Zarrab'ın savcılıkla sürdürdüğü pazarlığında gelişmeler kaydedildiği daha önce yine buradan duyurulmuştu.