T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

26/01/2022

Sayı       :                                                
Konu     : 2022 Yılı Lojman Başvurusu

          
. . . . . . . .  GENEL SEKRETERLİĞİNE
. . . . . . . .  GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
. . . . . . . .  BAŞKANLIĞINA
. . . . . . . .  BAŞSAVCILIĞINA


Başkanlığımızca yürütülen lojman tahsis işlemleriyle ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 14. maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliğinin 11. maddesi uyarınca kendisine konut tahsis edilmesini isteyenler tarafından verilecek başvuru beyannamelerinin, her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirilerek lojman sıra cetvelinin düzenlenmesi gerektiğinden, 2022 yılı Ocak ayı itibariyle lojman sıra cetveli yeniden düzenlenecektir.

Bu itibarla;

1. Kendisine konut tahsis edilmesini isteyenlerin UYAP üzerinden başvurularını (Personel Uygulamaları > Kişisel İşlemler > Talepler > Lojman Başvuru) Ankara ili Lojman Şube Müdürlüğü'nü seçerek Konut Tahsis Komisyonuna sunulmak üzere en geç 31 Ocak 2022 gün sonuna kadar e-imza aracılığıyla yapmaları gerekmektedir.

2. Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 14. maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliğinin 11. maddesi uyarınca; “Beyannameyi kasten noksan veya yanlış doldurduğu anlaşılanlar hakkında kanuni kovuşturma yapılır ve bunlara konut tahsis edilemez.”

3. Lojman talep edenlerin, mevcut lojmanlarımızdan 5 yer seçme hakkı bulunmaktadır. Halen lojmanda oturup tekrar talepte bulunan hâkim-savcı sınıfından olanların, yalnızca 3 yer seçme hakkı bulunmaktadır. Yıl içerisinde, talep edilen yerlerden sadece bir yerde değişiklik yapılabilir.

4. Tercih edilen lojmanların her birinden en fazla 2 daire teklifi yapılacaktır. Bu tekliflerin kabul edilmemesi halinde aynı yerden tekrar teklif yapılmayacaktır.

5. Lojman talep edenlerin, aylık ve özlük hakları ile ilgili gelirleri hariç olmak üzere, varsa kendisinin, eşinin ve kanunen bakmakla mükellef olup konutta birlikte oturacağı diğer aile fertlerinin gelirlerine ilişkin bordro vb. belgeleri UYAP sistemi üzerinde başvuru sırasında talep formuna eklemeleri gerekmektedir. Eşi veya aile fertlerinden birinin geliri olup başvuru formuna ilgili gelir belgesini eklemeyenlerin lojman tahsis talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

6. Halen lojmanda oturan ve hâkim-savcı sınıfından olanların yer değişikliği taleplerinde 2022 yılı itibariyle de hazırlanan konut tahsis sıra cetveli esas alınacak olup, yer değişikliği için ayrı bir liste oluşturulmayacaktır. Bu sebeple, lojmanda oturup yer değişikliği isteyen hâkim ve savcılar da UYAP sistemi üzerinden başvuru beyannamesi dolduracaklardır.

7. Danıştay 5. Dairesinin yerleşik içtihat halini alan 2009/2272 esas, 2011/8025 Karar sayılı kararı uyarınca; yıl içerisinde başka bir yerden tayin yoluyla gelenlerin konut tahsis talepleri de süresinde başvuru yapılmış gibi değerlendirilecek ve Ocak ayı sonunda hazırlanan konut tahsis sıra cetveline puanlarına uygun şekilde eklenecektir.

8. Kamu Konutları Yönetmeliğinin 15.maddesi uyarınca Konut tahsis talebinde bulunan personelin durumunda bir değişiklik olduğu takdirde, bu değişiklik tarihinden itibaren en geç 1 (bir) ay içinde sistem üzerindeki mevcut başvuru, Lojman Şube Müdürlüğü aracılığı ile iadesi sağlanarak, değişikliği gösteren belgeler ile birlikte UYAP sistemi üzerinden tekrar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu durumda ilgililerin puan ve sıraları yeniden değerlendirilecektir.

9. Mevcut lojman sayısının yetersiz olması nedeniyle daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sadece Bakanlık Merkez Teşkilatında görevli memurlar ile HSK'da görevli memurlar lojman başvurusunda bulunabileceklerdir.

10. Kamu Konutları Yönetmeliğinin 20. maddesi uyarınca; daha önce 5 (beş) yıl veya daha fazla süreyle lojmanda oturan memurlara, diğer tüm talepler karşılanmış olmadıkça tekrar lojman tahsisi yapılmayacaktır.

11. Lojman başvurularında eşlerden biri lojmanda oturmuş ise, diğer eş de lojmanda oturmuş sayılacaktır.

12. Memurlar beş yıllık bir süre için lojmana girdiklerinden, memurlarla ilgili olarak yer değişikliği suretiyle lojman tahsisi uygulaması yapılmayacaktır.

13. Yüzde kırk ve üzerinde engelli olduğunu yetkili sağlık kurullarından alınan rapor ile belgelendiren engelli personel ile kanunen bakmakla mükellef bulunduğu ve konutta birlikte oturacağı her bir engelli aile ferdi (eş ve çocuk dahil) için (+ 40) puan eklenecektir.

14. Gaziler ile şehit yakınlarının (eş, çocuk, anne, baba ve kardeş) her biri için (+ 40) puan eklenecektir.

15. Bakanlığımız Ankara İlinde yapılmış lojman başvurularında, 13. ve 14. maddelerde belirlenen durumları bulunanların, duyurumuz ekinde gönderilen matbu dilekçeyi doldurup rapor ibraz ederek, Lojman Şube Müdürlüğü'ne bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

Keyfiyetin ilgililere tebliğ edilmesini arz/rica ederim.

Abdurrahman YALÇIN
Hâkim
Bakan a.
Başkan
                                                                                                                                            

-Lojman adresleri yalnızca intranet ortamında Internet Explorer tarayıcısında görüntülenebilmektedir.-

-Lojman Başvuru aşamaları ekte bulunmaktadır.-