Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Haziran 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim-Savcı Atanma Talep Formu” nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir.)

Yeniden inceleme sonuçları, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü ilan edilecektir.

Meslektaşlarımızın müstemir yetki taleplerine ilişkin bilgilendirme, takvime uygun olarak daha sonra duyurulacaktır.

2019 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin takvim uyarınca, atama tebligatlarının 20 Haziran 2019 Perşembe günü gönderilmesi planlandığından, bu tarih itibarıyla yıllık izinleri devam eden meslektaşlarımızın, yıllık izinlerini keserek göreve başlamaları ve ayrılışlarını yapmaları gerekmektedir.

Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla faaliyete geçecek olması nedeniyle, bu mahkemelere atanan meslektaşlarımıza atama tebligatlarının 19 Ağustos 2019 tarihinde yapılarak yıllık ara verme bitiminde göreve başlayışlarının sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle yıllık ara vermeden yararlandırılmalarına karar verilen bu kapsamdaki meslektaşlarımızın yıllık ara vermede nöbetçi bırakılmalarına karar verilmiştir.

Meslektaşlarımızın, yeniden inceleme talepleri kararname bürosuna ulaştıktan sonra, 24 saat içinde (hafta sonuna veya resmi tatil gününe denk gelmesi halinde ilk mesai günü) ilgililere formda bildirdikleri telefon numarasına mesajla, atanma talep formlarının ulaştığına ilişkin bilgi verilecektir.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımıza, ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Saygıyla duyurulur.

EK: 1- Adlî Yargı Kararnamesi

EK: 2- İdarî Yargı Kararnamesi

EK: 3- Yeniden İnceleme Taleplerinin Gönderilmesi Yöntemi