T.C.

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU

GENEL SEKRETERLİĞİ

AVUKATLIK MESLEĞİNDEN GEÇEN 8. DÖNEM ADLİ YARGI HÂKİM VE CUMHURİYET SAVCI ADAYLARINA İLİŞKİN DUYURU

Avukatlık Mesleğinden Geçen 8. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcı Adaylarının mesleğe kabulleri, Hâkimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından değerlendirme aşamasında olup, mesleğe kabullerinin yapılması halinde, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından kura kararnamesinde değerlendirilmek üzere, adayların varsa mazeretlerini, aşağıda bulunan link üzerinden T.C. kimlik numarası ile sicil numaralarını girerek 30 Ekim 2018 Salı günü mesai bitimine kadar göndermeleri gerekmektedir.

Adaylardan; eşi aynı dönem hâkim veya Cumhuriyet savcısı adayı olan ya da eşi halen hâkim veya Cumhuriyet savcısı olarak görev yapanların, bu durumlarını aday talep ekranında yer alan, “Bu Alana Sadece Eşi Hâkim-Savcı Olanların Bilgi Girişi Yapması Gerekmektedir.” kısmını da doldurarak belirtmeleri gerekmektedir.

Eşi aynı dönem hâkim veya Cumhuriyet savcısı adayı olanlar ile eşi halen hâkim veya Cumhuriyet savcısı olarak görev yapanlar hariç olmak üzere, Yönetmeliğe uygun mazeretlerine ilişkin dayanak belge göndermek isteyenlerin, taleplerini link üzerinden gönderdikten sonra, dayanak belgelerini ayrıca bir dilekçeyle Adalet Komisyonları veya Cumhuriyet Başsavcılıkları aracılığıyla Genel Sekreterliğimize (Kararname Bürosuna) göndermeleri ya da zemin katta bulunan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Gelen Evrak Bürosu'na ulaştırmaları veyahut 0312 222 71 45 numaralı telefona faks çekmeleri gerekmektedir.

Adayların taleplerini göndermesini müteakip, aday mazeret talep formunda belirtmiş oldukları cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla 24 saat içinde (Resmi tatil olması halinde ilk mesai günü) taleplerinin Genel Sekreterliğimize ulaştığına dair bilgilendirme yapılacaktır.

Saygıyla duyurulur.

Mazeret talebi göndermek için tıklayınız.