Daha İyi Yargı Derneği'nin Türkiye’de yargı sisteminin sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri üretmek üzere kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Avukat Mehmet Gün, "İlk günden beri pek çok konuda kök sebep analizi yaparak hukuk sistemimize önemli katkılar sağladık" dedi.

Avukat Mehmet Gün, Daha İyi Yargı Derneği tarafından hazırlanan “Yargı Reformu Strateji Belgesi İnceleme Raporu”nu, yeni Adli Yıl’ın açılışı vesilesiyle açıklayacaklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; "Nitekim, ülkemizin hukuk ve adalet alanındaki en önemli konularını içeren ve 30 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Yargı Reformu Strateji Belgesi” de, Daha İyi Yargı Derneği’nin üzerinde çalıştığı konuların başında geliyor.

Bu vizyonla, üç aylık bir çalışma neticesinde oluşturduğumuz “Yargı Reformu Strateji Belgesi İnceleme Raporu”nu, yeni Adli Yıl’ın açılışı vesilesiyle açıklamayı arzu ediyoruz. Zira strateji belgesinde de belirtildiği üzere; yargı reformu, adalet ve kaliteli yargı için hayati ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın doğru tanımlanması ve doğru çözümler getirilmesi, Daha İyi Yargı Derneği olarak ana görev ve sorumluluk alanımızdır.

2 Eylül 2019 tarihinde başlayacak yeni Adli Yıl’ın açılışı vesilesiyle hazırladığımız “Yargı Reformu Strateji Belgesi İnceleme Raporu”nu, ülkemizin önde gelen fikir önderleri ile paylaşmak üzere akşam yemeğinde bir araya gelmek istiyoruz."

Program:

Tarih: 2 Eylül 2019, Pazartesi

Yer: Raffles Otel İstanbul, Zorlu Center

Saat:

18:45 – 19: 00                 Hoş Geldiniz ve Kayıt

19: 00 – 19:30                 Yargı Reformu Strateji Belgesi İnceleme Raporu Açıklaması ve soru – cevap

19: 30 – 21:30                 Akşam Yemeği ve sohbet