Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na Hukuk Müşavirleri, Avukat ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı alınacak. Müsteşarlıkta boş bulunan Avukat kadrosunda 1, Hukuk Müşaviri kadrosunda 3, Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı kadrosuna ise sınavla 18 personel alınacak. Giriş Sınavı başvuru tarihleri 9 - 20 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na Hukuk Müşavirleri, Avukat ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı alımıyla ilgili ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Terörle mücadele alanında politika ve stratejiler geliştirmekle görevlendirilen Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında ilanlar kapsamında, analitik düşünebilen, araştırmacı kişiliğe sahip, ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip eden, proaktif, ekip çalışmasına uyumlu, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık hukuk müşavirleri ve avukat ile kamu düzeni ve güvenliği uzman yardımcıları istihdam edilecek.

İlana göre, hukuk müşavirleri ve avukat adaylarının sınava katılması için hukuk fakültesi mezunu olma şartı aranıyor. 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 80 puan almış olması da temel şartlar içinde yer alırken, adayların avukat kadrosu için başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olması gerekecek.

Giriş sınavı sözlü olarak yapılacak. Giriş sınavında başarılı olmak için adayların yetmiş puan alması zorunlu olacak. Giriş sınavında başarılı olmak şartıyla, yedek aday listesi ilan edilecek. Asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilecek. Sınav, 8 - 9 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacak.

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ UZMAN YARDIMCISI YAZILI SINAVI 3 KASIM'DA YAPILACAK

Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı duyurusu ilanına göre ise, giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav 3 Kasım 2013 tarihinde olacak. Yazılı sınav lisans eğitimine ait mesleki bilgiler 60 puan, Müsteşarlığın görev alanına ait temel bilgiler 20 puan, genel kültür ve genel yetenek konuları 20 puan olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınav sonucunda yetmiş puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak gruplar itibariyle belirlenen kadronun dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı alınacak bölümler, kadro adedi, yazılı sınava çağrılacak aday sayısı şu şekilde belirtildi: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümleri için 6, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri için 4, Psikoloji Bölümü için 2, Sosyoloji Bölümü için 2, İletişim Fakültesi için 4 personel alımı gerçekleşecek.