Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/B maddesi gereğince istihdam edilmek üzere sözleşmeli 2 (iki) adet Avukat alınacaktır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"da yer alan ek 2'nci maddenin (b) fıkrasına göre KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonda , toplam 2 (iki) adet sözleşmeli Avukat alınacaktır.

A) GENEL ŞARTLAR

1) Türk vatandaşı olmak

2) Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak olup sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri feshedilecektir.

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

4) Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar aranır.

5) Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekmektedir.

6) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak.

7) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

8) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

9) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu'na göre ilgili kişinin Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak.

B) BAŞVURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

1) İlan edilen unvan için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanın karşısında belirtilen puan türünden belirtilen asgari KPSS puanı almış olmak.

2) Avukatlık stajını tamamlamış olmak.

3) Başvuru tarihi itibarıyla Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak.

C) BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1) Başvuru Formu (fotoğraflı) (Başvuru formu Başkanlığımız web sayfasından temin edilecektir.),

2) Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi,

3) Diplomanın/Mezuniyet Belgesinin noter onaylı fotokopisi veya e-Devlet üzerinden alacakları doğrulama kodlu mezuniyet belgesi,

4) KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sayfasından alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,

5) Erkek adayların e-Devlet üzerinden alacakları doğrulama kodlu askerlik durum belgesi,

6) Adli Sicil Kaydı (e-Devlet üzerinden alınan doğrulama kodlu belge kabul edilecektir.),

7) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu

8) Avukatlık Ruhsatı fotokopisi

D) BAŞVURU ŞEKLİ YERİ VE ZAMANI

1) Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı gün itibarıyla 7 (yedi) iş günü içinde www.uak.gov.tr internet sitesinde bulunan başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak fotoğraf yapıştırmak ve imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı - Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü/Personel Birimi (Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent / Ankara) (Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu yerleşkesi içerisindedir.) adresinde olacak şekilde, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 7. iş günü sonu mesai bitimine (17:30) kadar şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta/Kargo yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Süresi içerisinde yapılmayan başvurular, eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

2) Başvuru formunu hatalı dolduran, eksik ya da hatalı belge ibraz edenlerin müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

3) Başvuru ve atama işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sözleşmesi yapılmaz. Sözleşme yapılmış olsa dahi fesih edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamaz.

4) İdare sözleşme imzalanıp işe başlayıncaya kadar her aşamada işlemi iptal etme hakkına sahiptir.

E) SONUÇ

1) Başvurular KPSS puan üstünlüğüne göre değerlendirilecektir.

2) KPSS puanı aynı olan adaylar olması durumunda, diploma (mezuniyet) puanı değerlendirmeye alınacaktır.

3) Atanmaya hak kazanan asıl ve yedek adaylar, ilanın başvuru süresinin bitiminden 5 (beş) iş günü içerisinde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı web sayfasından duyurulacaktır.

4) Her kadronun 4 (dört) katı kadar yedek aday belirlenecektir.

5) Adaylar başvuru sonuçlarını ve işe başlamaları için gerekli evraklar ile evrakların teslim edileceği yer ve zaman bilgilerini, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı web sayfasından takip edebileceklerdir. (İstenilen belgeler ve gerekli bilgiler, sonuçların açıklanacağı aynı gün içerisinde duyurular kısmında yayımlanacaktır.)

6) Atanmaya hak kazanan adaylar, sonuçların ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde istenilen belgeleri tamamlayarak Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı - Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü/Personel Birimine şahsen teslim etmesi gerekmektedir. Bu süre içerisinde istenilen belgeleri teslim etmeyen adaylar atama hakkını kaybeder.

7) Asıl kazananlardan süresi içerisinde başvurmayan veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek adaylardan puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacaktır.

8) Başvuru yapan adaylara evrak iadesi yapılmayacaktır. Bu ilan atanmaya hak kazananlara tebliğ mahiyetinde olacağından ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

9) Yerleştirme sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde yazılı olarak Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğüne yapılacaktır. İtirazlar, en fazla 5 (beş) iş günü içinde incelenerek karara bağlanacaktır. Sonucu adaya yazılı olarak bildirilecektir. Sonuçların ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde yazılı olarak ulaşmayan veya T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adres bilgileri bulunmayan itiraz dilekçeleri ile e-posta ve belgegeçer (faks) ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

10) Yerleşmeye hak kazanan adaylarla Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereği Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak kaydıyla hizmet sözleşmesi imzalanacaktır.

Detaylı Bilgi İçin:

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı

Telefon: 0312-291 82 45

E-Posta: [email protected]

12860/1-1