YAYIN POLİTİKAMIZ:

- Hukukihaber, telif haklarına, kişilik haklarına, cevap ve düzeltme hakkına saygılı yayın politikası izlemektedir.

- Hukukihaber, objektif habercilik anlayışıyla yayın yapmaktadır.

- Hukuka ve hukuki gelişmelere dair ben de bir şeyler söylemek, yazmak istiyorum diyen herkese sayfalarımız açıktır.

- Objektif olarak her görüşe yer vererek, kanaati ve yorumu okuyucunun kendisine bırakan bir yayın anlayışını benimsiyoruz.

- Teröre, kargaşaya, çatışma ve kavgaya hayır diyoruz. Konuşmaya, tanışmaya, yazmaya ve uzlaşmaya evet diyoruz.

- "Doğru benim veya en doğru benim düşüncem" anlayışına karşıyız. Her düşünce ve görüşün de mutlaka doğrularının olduğu bilincindeyiz. Biliyoruz ki gerçekler, fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar.

- Birbirimizi durup dinlememiz, okumamız gerektiğini, körü körüne düşmanlık veya tarafgirlik beslemenin, hukukçuya yakışmadığını, hukuki bir yaklaşım olmadığını biliyoruz.

- Hukuk dünyamızın, yargının gelişmesine ve Hukukçulara faydalı olabilecek her türlü, görüş, eleştiri, öneri, makale ve yazıyı sitemizde yayınlama anlayışındayız.

- Türkiye'de Öğretim Üyesi olmanın, Yüksek Yargı Üyesi olmanın, Hakim olmanın, Savcı olmanın, Avukat olmanın, Stajyer Avukat olmanın, Hukuk Fakültesi öğrencisi olmanın zorluğunu ve erdemini biliyoruz.

- Ve en önemlisi Türkiye'de fikir sahibi olmanın, yeni bir şeyler söyleyebilmenin zorluğunu, erdemini ve lakin elzem olduğunu da biliyoruz.

İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

Yazılarınızı, 

[email protected]

adresine mail atabilirsiniz.

Yazılarınızı bize Word formatında göndermenizi rica ediyoruz.

KÖŞE YAZISI, MAKALE, KİTAP, TEZ veya ÇALIŞMANIZIN sitemizde yayınlanma şartları:

- Hukuk Fakültesi öğrencisi, mezunu ya da Yargı camiasında çalışıyor olmanız.

- Yazı ve makalelerinizde kişilik haklarına saldırı oluşturacak, hukuki ve cezai müeyyide ile karşılaşılacak bir içerik bulunmaması.

- Yazınızdaki alıntı ve atıfların fikri haklara uygun olarak yer alması. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na aykırı yazı içeriği bulunmaması.

- Görüş ve kanaat bildiren özgün yazıların; Akademik yazım şartları çerçevesinde, intihale yer vermeyecek şekilde, etik kurallara uygun olarak hazırlanması.

- Adil yargılamayı etkileyecek içerik bulunmaması.

- Avukatlık Kanunu ve reklam yasaklarına uygun içerik hazırlanması.

- Yasama, yürütme, yargı kurum ve mensuplarına, avukatlara, devlet görevlilerine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, insana, insanlara ait milli ve dini değerlere hakaret, tehdit, atf-ı cürümde bulunulmaması.

- Yayınlanmasıyla, bir çok kişi veya arama motorlarınca taranıp alıntılanan yazınızın sanal ortamda geri dönülmeyecek bir şekilde yayıldığının bilinciyle; yukarıdaki yayınlanma şartlarına, imla ve Türkçe kurallarına uymaya dikkat etmelisiniz.

- Hukukihaber’in, gönderilen yazı ve diğer içerikleri, imla ve yazı hatalarına müdahale etmeden yayınladığı bilinmelidir.

- İletişim Bilgilerinizin (İsim soyisim, adres, e-mail, tel, gsm, Hangi Fakülteden ne zaman mezun olduğunuz, kısa özgeçmişiniz) eksiksiz belirtilmesi.

- Düzenli yazmak istiyorsanız, bir adet fotoğrafınızın gönderilmesi.

- Yayınlayacağımız içeriği göndermiş olmakla, Yazınızın içeriğinden şahsen kendinizin sorumlu olduğunu beyan ve taahhüt etmiş olacaksınız.

HUKUKİHABER’DE YAYININ AVANTAJLARI

- Tematik haber yayını yapan sitemizdeki yayın, diğer sitelerdeki yayınlara göre Google vb arama motorlarındaki arama sonuçlarında çok daha öncelikli gösterilir. Bu da yazınızın ulaşılma ve okunma oranını arttırır. (Araştırmalar insanların arama sonuç listelerinde öncelikle ilk sayfalara baktıklarını diğer sayfaları açma oranının çok daha düşük olduğunu göstermektedir.)
- Sitemiz 2 yıla yakın çalışmanın ürünü olarak onbinlerce sayfa içerik barındırmaktadır. Bu da sitemizin, müthiş bir arşiv ve başvuru kaynağı olmasına vesile olmuştur.
- Her gün en güncel ve son dakika hukuk haberlerini yayınlayan sitemiz güvenilirlik ve istikrarlı yayın anlamında lider konumdadır.
- Hukuki içerik arayan okurlar, tematik yayın olarak  hukukihaber’e ve yazarlarına güvenmektedir.
- Sitemizi ziyaret eden binlerce okur arasında, yazılarınızla, şahsınızın bilinilirliği artacaktır.
- Yazılarınız hukuk dünyamıza ve sizlere farklı ufuklar açacaktır
 

Saygılarımızla
www.hukukihaber.net